1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KOOS ON KERGEM I Kristiines jagatakse Euroopa Liidu toiduabi
KOOS ON KERGEM I Kristiines jagatakse Euroopa Liidu toiduabi

KOOS ON KERGEM I Kristiines jagatakse Euroopa Liidu toiduabi

Kristiine elanikeni jõuab sel nädalal Euroopa Liidu toiduabi, mille jagamist korraldatakse koostöös Toidupangaga. Toiduabi kaudu parandatakse ja toetatakse enim puudust kannatavate inimeste toimetulekut.

Kristiine linnaosa vanema Jaanus Riibe sõnul on elanikeni jõudev toiduabi just praegusel hetkel oluline, sest kehtestatud eriolukord ja viiruse levik on kestnud juba nädalaid. “Üheks täiendavaks abinõuks on Euroopa Liidu toiduabi, mida on Eestis jagatud mitu aastat. See on mõeldud toimetulekutoetust või Tallinna linna eelarvest toetust saanud peredele, kellele toidupakk on suureks abiks, jagamine toimub kindlate nimekirjade alusel. Kristiines saab toiduabi ligi 250 inimest.“

“Toit on sundkulutus, mis mõjutab puudust kannatavate isikute toimetulekut kõige enam. Igaüks neist saab ligi 20 kilogrammi kaaluva toiduabikomplekti, mis sisaldab tatart, riisi, pudruhelbeid, suhkrut, rapsiõli, aga ka liha- ja kalakonserve, rosinaid, šokolaadi ja purgisuppi. Toiduabi saajate hulgas on paljud ka eakamad inimesed, kes kasutavad ka linnaosa koduteenuseid või elavad sotsiaaleluruumis. Neile 45-le eakale korraldab toiduabi kättesaamise meie linnaosavalitsuse hallatav asutus Kristiine Tegevuskeskus ise, nagu ka varasematel aastatel,“ täpsustas Riibe.

Eriolukorra tingimustes pakub ka Toidupank viiruse leviku vältimiseks transpordivõimalust riskirühma kuuluvatele isikutele toidupaki koju viimiseks. Sotsiaaltöötaja teatab toiduabi saajale eelnevalt ajavahemiku, millal toiduabi kohale tuuakse, pakk pannakse korteri või maja ukse taha ja antakse sellest abivajajale teada telefonikõnega.

Toiduabi saajal peab olema kaasas isikut tõendav dokument või allkirjastatud volitus. Toiduabi üleandmine toimub kontaktivabalt.

Täiendavat infot toiduabi jagamise kohta saab linnaosavalitsuse sotsiaalhoolekande osakonnast, samuti Eesti Toidupanga veebilehelt

Head Uudised GoodNews