1. Avaleht
  2. Kunst
  3. KOOSKÕLA! Haus Galeriis avatakse klaasikunstinäitus
KOOSKÕLA! Haus Galeriis avatakse klaasikunstinäitus

KOOSKÕLA! Haus Galeriis avatakse klaasikunstinäitus

hausNeljandat aastat järjest külastab eesti klaasikunst Haus Galeriid, et luua dialoog galerii statsionaarse kunstiekspositsiooniga. Traditsiooniks kujunenud näituse pealkiri “Kooskõla” on siduvaks märksõnaks, mille tänavune alapealkiri „Lumega/lumeta“ kätkeb endas igatsust lumest peegelduva valguse järele.

Eesti talve üheks peamiseks identiteedi osaks on lumi, mis kompenseerib pika ja pimeda päikeseta talveaja, selle puudumine aga tekitab igatsust ja pakub lõputut kõneainet. Klaasikunstnikud on selle aasta lumega ja lumeta lood klaasi talletanud ning Haus galerii püsiekspositsiooni sekka sulandanud.

Nagu varemgi, on näituse eesmärgiks tutvustada Eesti klaasikunstnike säravat ja mitmekesist loomingut. Väljas on skulpturaalsed väikevormid ja objektid, mis pakuvad kindlasti huvi nii kollektsionääridele kui kõigile kunstisõpradele. Optilisest materjalist tööd sobivad hästi pidupäevakingitusteks või täienduseks kodusesse kunstikollektsiooni.

Näitusel on esindatud tööd üheksalt kunstikult: Kersti Vaks, Rait Prääts, Piret Ellamaa, Eve Koha, Tiina Sarapu, Maret Sarapu, Sofi Aršas, Anna-Maria Vaino, Inga Koppel.

Eesti Klaasikunstnike Ühenduse näitus “Kooskõla. Lumega/lumeta” avamine toimub neljapäeval, 25. veebruaril kell 17.00 Haus Galeriis.

kooskõla

Head Uudised GoodNews