1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Kosovo president tuleb neljapäeval Eestisse
Kosovo president tuleb neljapäeval Eestisse

Kosovo president tuleb neljapäeval Eestisse

Kosovo president Vjosa Osmani-Sadriu tuleb sel nädalal koos äridelegatsiooniga Eestisse kahepäevasele ametlikule visiidile.

Kosovo president alustab oma ametlikku visiiti neljapäeva hommikul, kui kohtub Kadriorus president Kersti Kaljulaiuga. Vastuvõtutseremooniale presidendi kantselei ees järgneb riigipeade kohtumine ja pressikonverents. Samuti annab Eesti riigipea oma Kosovo kolleegi auks piduliku õhtusöögi.

Lisaks kohtub Kosovo president päeva jooksul riigikogu esimehe Jüri Rattaga, peaminister Kaja Kaldaga ja riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni esimehe Siim Kaldaga. Lisaks külastab ta Vabamut ja E-Eesti Esitluskeskust.

Reedel külastab president Vjosa Osmani-Sadriu Telliskivi loomelinnakut, kohtub riigisekretäri Taimar Peterkopiga ja käib läbi ettevõttest Pipedrive. Tegemist on esimese Kosovo presidendi visiidiga Eestisse.

Eesti tunnustas Kosovo iseseisvust 2008. aastal esimeste riikide seas. Kosovo riigipea Vjosa Osmani valiti presidendiks tänavu 4. aprillil, mil ta kogus rekordilised 300 000 häält. Sellele eelnesid erakorralised parlamendivalimised, mille võitis ülekaalukalt Vetevendosje liikumine, mille nimekirjas ta kandideeris. Liikumise peamiseks lubaduseks oli võitlus korruptsiooni vastu.

Eesti on tugev Euroopa Liidu laienemise toetaja, pakkudes praegustele ja tulevastele kandidaatriikidele oma liitumiskogemust ning motiveerides neid reforme läbi viima. Aastate jooksul on Kosovo reforme ja oma riigi ülesehitamist toetanud mitmed Eesti eksperdid.

Head Uudised GoodNews