1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kõue mõis rikastab kultuurimaastikku kahe uue ürituste sarjaga
Kõue mõis rikastab kultuurimaastikku kahe uue ürituste sarjaga

Kõue mõis rikastab kultuurimaastikku kahe uue ürituste sarjaga

Foto: Maido Hollo
Foto: Maido Hollo

Kõue mõisal on hea meel teatada, et veebruari- ja märtsikuu vahetusega saab mõisas alguse kaks uut ürituste sarja – The Art of Wine ja KAULife&Style.

The Art of Wine sarja avab 28. veebruaril Masi veine ülistav viiekäiguline õhtusöök, kus veine tutvustab veinikoja esindaja ja sommeljee Kaidi Kerdt. Avamisele tulevad maailmas ühed hinnatumad ja rariteetsemad Masi veinid – Amarone, Campologno di Torbe ja Mazzano. Neid veine valmistatakse piiratud kogustes ja ainult parimate aastakäikude korral. Eestisse tuleb kõnealuseid veine aastas vaid 60 pudelit. Veine saatva erimenüü on kokku pannud Kõue mõisa restorani Kaheksa Jalga peakokk Hardi Nurmine. Üritust toetab Masi veinide maaletooja Altia Eesti. Kõik kohad avaüritusele on välja müüdud. Veiniõhtusööke on Kõue mõisal plaanis läbi viia kuus korda aastas.

2013-11-09_champagne-ball1. ja 2. märtsi nädalavahetusel võõrustab Kõue mõis oma muinasjutulises keskkonnas joogasõpru, viies koostöös CitySpa’ga läbi kahepäevase lõõgastava joogalaagri. Joogalaagriga avab Kõue mõis teise uue ürituste sarja KAULife&Style, mis koondab luksuslikus mõisamiljöös toimuvaid põnevaid elustiili ja hobidega seotud üritusi ning koolitusi. KAULife&Style kontseptsiooniks on pakkuda terviklikku elamust, kus muuhulgas ka ürituse toidumenüüd on koostatud teemast lähtuvalt ja spetsialistide soovitusi silmas pidades. Seekordses joogalaagris juhendavad joogatunde (SlowVinyasa Yoga, Restorative Yoga, Yin/Yang Yoga ja meditatsioon ning FinalChallenge) treenerid Kersti Murumägi ja Liina Tael, kes tuleb spetsiaalselt selleks kohale Berliinist.

Kõue mõisa ürituste juhi Kadri Armase sõnul on nimetatud ürituste sarjad edukaks alguseks põnevale aastale. “Meil on väga hea meel, et oleme leidnud endale tugevad koostööpartnerid, kes mõtlevad meiega samas suunas. Meie ühiseks eesmärgiks on pakkuda detailideni disainitud üritusi, mis kõnetavad kliente, kes otsivad ja hindavad kvaliteetseid teenuseid erilises keskkonnas,” ütles Armas. Kõue mõis plaanib tulla turule veel mitme huvitava brändi ja kontseptsiooniga.

Kõue mõisa tegemistega saab end kõige mugavamalt kursis hoida Facebooki lehe vahendusel.

2012. aasta suvel taas avatud Kõue mõis on samaaegselt nii kunstikeskus, akadeemia, puutumatu looduse kaitseala kui ka butiikhotell. Tallinnast vaid pooletunnise autosõidu kaugusel asuv põhjalikult ja fantaasiaküllaselt renoveeritud ajalooline mõisakompleks on sihtkoht igaühele, kes hindab ilu ja väärtustab seiklusi. Kõue mõisas on kokku 19 eriilmelist külalistetuba, mille nimed on inspireeritud mõisa kunagise omaniku Otto von Kotzebue eluloost ja maailmarännakutest. Kõue mõisa restoranis Kaheksa Jalga mahub einestama kuni 50 külalist. Ballisaal ning multifunktsionaalne kontserdimaja sobivad ka suurte vastuvõttude, pidude, kultuuriürituste ja koolituste korraldamiseks. Kõue mõis on sage teatrietenduste ja kontsertide toimumiskoht.

Head Uudised GoodNews