1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KRIISI MÕJUDE LEEVENDAMISEKS I Kersti Sarapuu: lisaeelarve fookuses on inimene
KRIISI MÕJUDE LEEVENDAMISEKS I Kersti Sarapuu: lisaeelarve fookuses on inimene

KRIISI MÕJUDE LEEVENDAMISEKS I Kersti Sarapuu: lisaeelarve fookuses on inimene

Ootamatute raskuste korral on riigi kohustus oma elanikele abikäsi ulatada, et üheskoos keeruline periood üle elada ja varasemast tugevamini edasi minna, ütles Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu täna Riigikogus esimese lugemise läbinud lisaeelarve kohta.

“Lisaeelarve ja selles sisalduv meetmete pakett aitab leevendada kriisi mõjusid. Peatähelepanu on suunatud sellele, et inimestel säiliksid töökohad ja sissetulekud ning ettevõtted ei peaks loodetavasti lühiajaliste tõrgete tõttu tegevust lõpetama,” loetles Kersti Sarapuu 2,6 miljardi euro suuruse lisaeelarve prioriteete.

Riigikogu rahanduskomisjoni kuuluv Kersti Sarapuu tõstis esile elektrienergia, diislikütuse ja maagaasi aktsiisi langetamist, mis vähendavad iga Eesti inimese ning ettevõtte püsikulusid. “Lisaeelarves on ette nähtud toetus töötajatele ja tööandjatele, keda praegune kriis eriti teravalt mõjutab. Riik hüvitab töötajatele 70 protsenti viimase 12 kuu keskmisest brutopalgast, aidates säilitada töökohti ja vältida koondamisi,” ütles Kersti Sarapuu.

Kersti Sarapuu sõnul on riigil just praegu äärmiselt vajalik minna edasi planeeritud investeeringutega – liigne kärpimine süvendab majanduslangust ja sellest taastumise pikkust. “Eesti Energia uue õlitehase rajamisega on juba alustatud ja see annab selge sõnumi, et praegune valitsus panustab põlevkivisektorisse. Ehitusvaldkonda on kavas eraldada 145 miljonit, millest 100 miljonit eurot on planeeritud korter- ja väikeelamute püstitamise ning rekonstrueerimise kaasrahastamiseks. Tee-ehituseks on ette nähtud 40 miljonit, millest oluline osa läheb kruusateedele katete ehitamiseks,” märkis Kersti Sarapuu.

Head Uudised GoodNews