1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kristiine käivitab elanikele tasuta aia- ja haljastusjäätmete äraveo kampaania
Kristiine käivitab elanikele tasuta aia- ja haljastusjäätmete äraveo kampaania

Kristiine käivitab elanikele tasuta aia- ja haljastusjäätmete äraveo kampaania

Tänasest on Kristiine linnaosa elanike jaoks avatud võimalus registreeruda oma aia- ja haljastusjäätmete ning sügislehtede tasuta äraveole. Lehekottide kampaaniast saavad osa võtta kõik Kristiine linnaosa kinnistuomanikud. Lehekoti äraveoks saab end registreerida elektrooniliselt kuni 6. novembrini 2020.

Kristiine linnaosa vanem Jaanuse Riibe sõnul korraldatakse sügisene lehekottide kampaania juba neljateistkümnendat aastat järjest, sest nõudlus sellise kampaania järele on suur. „Kristiine on väga roheline linnaosa, meil on palju eramaju, suuri kinnistuid ja korteriühistuid, sügislehtede äraviimise kampaaniaga soovime aidata oma linnaosa elanikke. Kampaania raames viib linnaosavalitsuse lepingupartner elanikelt tasuta ära kuni kümme kotti aia- ja haljastusjäätmetest. Aia- ja haljastusjäätmeid ei tohi panna olmejäätmete konteinerisse, sest tegemist on taaskasutatava toormega, mille bioloogilisel ümbertöötlemisel saadakse toitainerikast mulda. Eks meie kõigi ühine soov on, et meie linnaosa oleks puhas ja korras ning siin oleks mõnus elada,“ selgitas Riibe.

Iga kinnistu kohta saab registreerida kuni kümme 150-liitrilist lehekotti kaaluga kuni 20 kilogrammi.

Lehekottide äraveo soov palun elektrooniliselt registreerida SIIN.

“Kuigi aia- ja haljastusjäätmeid võtavad vastu kõik Tallinna jäätmejaamad, siis transpordi tellimine ei ole kõigile jõukohane. Oleme pannud tähele, et pärast seda, kui linnaosavalitsus on sellise kampaania korraldanud, siis on linnaosa heakord paranenud. Inimesed kasutavad seda võimalust päris agaralt. Samas palume ohtlikke jäätmeid, mulda, liiva, autorehve, olmejäätmeid, koduelektroonikat või ehitusprahti lehekottidesse mitte panna. Juhul, kui lehekottidest avastatakse selliseid jäätmeid, siis meie lepingupartner ei saa neid kotte ära viia. Lehekotivedu algab 16. novembrist ja kestab kuni 20. detsembrini,” lisas Riibe.

Vedu alustatakse suuremate teede ja tänavate äärest, seejärel liigutakse sisekvartalitesse.

Juhul, kui lehekotte on rohkem kui 10 kotti, tuleb need ise ära viia Tallinna jäätmejaamadesse, kus elanikelt võetakse tasuta vastu aia- ja haljastusjäätmeid (tasuta ühelt toojalt korraga kuni kuus 100-liitrilist kotitäit). Kristiine linnaosa lähim jäätmejaam asub Rahumäe tee 5a.

Rahumäe tee 5a jäätmejaama vastuvõtuajad kuni 31. oktoobrini 2020:

esmaspäeval, teisipäeval, kolmapäeval, neljapäeval kella 12 – 20;

laupäeval, pühapäeval kella 10 – 18.

Rahumäe tee 5a jäätmejaama vastuvõtuajad alates 1. novembrist 2020:

esmaspäeval, teisipäeval, kolmapäeval, neljapäeval kella 14 – 19;

laupäeval, pühapäeva kella 10 – 15.

NB! Reedeti on jäätmejaam suletud.

Head Uudised GoodNews