1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Kristiines tunnustati abipolitseinikke
Kristiines tunnustati abipolitseinikke

Kristiines tunnustati abipolitseinikke

Kristiine linnaosa valitsus tunnustas abipolitseinikke, kes lõid aktiivselt kaasa aasta jooksul linnaosa turvalise elukeskkonna loomisel. Põhja politseiprefektuuri Lääne-Harju politseijaoskonna abipolitseinikud osalesid nii patrullis, reididel kui ka ennetustegevustel.

Kristiine linnaosa vanema Jaanus Riibe sõnul väärib abipolitseinike töö eriliselt tunnustamist, sest nad teevad seda tööd vabatahtlikult, oma vaba aja arvelt. „Abipolitseinike töö osakaal ja tähtsus avaliku korra tagamisel on ajas kasvanud. See tegevus on muutunud professionaalsemaks ja nende kohalolek linnapildis aitab tagada elanikele turvatunde. Oleme selle eest neile väga tänulikud,“ ütles Riibe.

Lääne-Harju politseijaoskonnas on kokku 127 abipolitseiniku, kes on 2021. aastal osalenud politseilistes tegevustest rohkem kui 19 814 vabatahtlikku tundi. Kristiine linnaosas elab hetkel 12 abipolitseiniku.

“Abipolitseinikud panustavad läbi vabatahtliku töö väga erinevatesse tegevustesse. Kõige populaarsemaks väljundiks on tavapatrullid, mille käigus lahendatakse väljakutseid üle Lääne-Harju politseijaoskonna teenindava piirkonna, mille hulka kuuluba ka Kristiine linnaosa. Samuti osaletakse piirivalve, valvebüroo, kriminaalpolitsei, teenindussaalide ja muudes tegemistes,” selgitas Mustamäe ja Kristiine piirkonnavanem Kelly Miido.

“Samuti patrullivad abipolitseinikud iseseisvalt, kuid mitte kõigil ei ole sellist õigust. Iseseiva pädevusega abipolitseinikud on need, kes on vabatahtlikult panustanud politseilistesse tegevustesse kindla arvu tunde ja on saanud vajaliku väljaõppe. Iseseisvate patrullide käigus saavad abipolitseinikud lahendada väljakutseid ja tagada avalikku korda oma kodukoha ümber. Nii toimub see ka Kristiine linnaosas, kus piirkonnapolitseinikud koostöös kohalike abipolitseinikutega selgitavad välja kohad, kus toimuvad seaduserikkumised ja nendesse kohtadesse ka abipolitseinikud patrullima suunduvad,” lisas Miido.

Kristiine LOV ja PPA Põhja Prefektuuri vahel on sõlmitud koostöökokkulepe, mille eesmärgiks on muu hulgas abipolitseinike töö toetamine, propageerimine ja tunnustamine.

Abipolitseinikuks võiks inimene hakata, kuna see toob tavaellu juurde põnevust, saab ennast proovile panna erinevate situatsioonide lahendamisel ja kindlasti muuta nii enda kui ka linnarahva elu turvalisemaks.

Head Uudised GoodNews