1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Kristiinesse rajatakse järgmisel aastal rohelised taskupargid
Kristiinesse rajatakse järgmisel aastal rohelised taskupargid

Kristiinesse rajatakse järgmisel aastal rohelised taskupargid

2022. aasta kaasav eelarve hääletuse tulemus toob järgmisel aastal Kristiinesse hubased ning rohelised taskupargid.

Tänavu oli võimalik Kristiine elanikel valida 18 idee vahel ning anda hääl kahele lemmikule. Kuigi hääled jagunesid üsna võrdselt, oli rahva lemmikuks taskuparkide rajamine.

Kristiine linnaosa vanema Jaanus Riibe sõnul on taskupark hea näide sellest, kuidas on võimalik kiiresti ja efektiivselt linnaruumi inimestele hubasemaks muuta ning anda kergelt rohelust ja istumiskohti kohtadesse, kus neist puudu on. “Ka selle suve lõpus kerkisid Tallinna linnaruumi esimesed kolm taskuparki. Tänan kõiki kohalikke, kes oma lemmikute ideede poolt hääletasid! Seekord oli Kristiines hääletajaid kokku 882, kes kokku andsid 1504 häält,” ütles Riibe ning Martinit, kes on taskuparkide idee autor.

Kaasava eelarve raames on plaanis linnaruumis korda saata palju muudki. Ka juulis avatud Löwenruh’ madalseiklusrada, mis on samuti kaasava eelarve raames rajatud, pakub täna palju rõõmu nii väikestele kui suurtele, samuti algas novembris Tildri 10 kinnistule rajatud jaapanipärase minimetsa tööde teine etapp ning alustati puhketerrassi ja laudtee ehitamisega ning pinnasetööde jätkamisega. Ehitatav laudtee on plaanis ühendada Tildri tänavaga, kasutades selleks paekivi ning puistematerjali, mis võimaldab huvilistel hõlpsasti minimetsale ligi pääseda – eesmärgiks on rajada mõnus puhkeala.

Head Uudised GoodNews