1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KUI SUL EI OLE HELKURIT! Kristiine linnaosa saab omale helkuripuu
KUI SUL EI OLE HELKURIT! Kristiine linnaosa saab omale helkuripuu

KUI SUL EI OLE HELKURIT! Kristiine linnaosa saab omale helkuripuu

Foto: Mupo
Foto: Mupo

Täna kell 16 toimub Kristiine linnaosas Tulika 50 maja läheduses Kristiine ristmiku poolsel haljasalal helkuripuu avamine. Helkuripuuks saab Sõpruse pst ja Tulika nurgal kasvav puu, kuhu riputatakse korraga mitukümmend helkurit. Kõikidel Kristiine linnaosa elanikel ja külalistel on võimalus riputada ja ka tasuta kaasa võtta omale helkur. Nii saavad kõik anda oma panuse ohutumale liikumisele muutes jalakäijad nähtavamaks.

„Novembrikuu alguses osalesin Pärnus koolitusel, kus kuulsin Pärnu linna helkuripuust. Helkuripuu idee tundus väga vajalik  ja ilus olevat ning otsustasime Kristiine Linnaosa Valitsuses, et helkuripuu rajamine meie linnaosasse on väga mõistlik meie sombustes ja pimedates talveilmades. Kui sul ei ole helkurit, tule ja võta ning kui sul on neid üle, siis tule ja jaga seda teistega!“ soovis turvalist liiklemist Kristiine linnaosa vanem Vadim Belobrovtsev.

Alguse helkuripuuks teeb Kristiine Linnaosa Valitsus, paigaldades sinna ca 50 helkurit. Belobrovtsev avaldas lootust, et helkuripuu muutub Kristiine linnaosas populaarseks ja vajalikuks, mida hakatakse usinalt kasutama ning edasine on siis juba linnakodanike käes.

„Helkuripuu rajamisega aitame kaasa tõstmaks liiklusohutust, rõhutame helkuri kandmise vajadust ning muudame kõik liiklejad nähtavaks. Samas loodan, et kõik Kristiine elanikud ja meie linnaosa külalised käituvad meie helkuripuuga ettevaalikult ja sõbralikult,“ lisas Vadim Belobrovtsev.

Head Uudised GoodNews