1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Kultuuriministeerium ootab ettepanekuid kultuuristipendiumide määramiseks
Kultuuriministeerium ootab ettepanekuid kultuuristipendiumide määramiseks

Kultuuriministeerium ootab ettepanekuid kultuuristipendiumide määramiseks

Kultuuriministeerium ootab 12. aprillist ettepanekuid riigi kultuuristipendiumide määramiseks. Stipendium on mõeldud toetamaks peamiselt õpinguid välisriigis ning võimalusel kaalukaid kultuuriprojekte ja loomingulisi tellimusi. Aastas saab välja anda kuni 20 stipendiumit suurusega 2300 eurot.

„Kultuur areneb kõige paremini dialoogis. Igasugune rahaline tugi rahvusvahelise kogemuse sidumisel Eesti kultuuriruumiga on meiesugusele väikesele riigile tähtis. Seda seadusest tulenevat võimalust on alati aktiivselt kasutatud ja see on kindlasti veelgi päevakajalisem nüüd, kui tihe rahvusvaheline kultuurikoostöö on olnud ligi aasta pärsitud,“ ütles ministeeriumi kunstide asekantsler Taaniel Raudsepp.

Stipendiumide määramisel peetakse peamiselt silmas terve õppeaasta jooksul toimuvat magistri- või doktoritaseme õpet välismaa kõrgkoolis või teadusasutuses. Taotluses toodud tegevuse puhul hinnatakse valdkondliku mõju olulisust. Ettepanekuid stipendiumile võivad teha loomeliidud, omavalitsused ning teised juriidilised isikud ja asutused, kelle tegevus on seotud kultuuri või haridusvaldkonnaga. Soovitatav on lisada kooli kinnituskiri, mis tõestab käimasolevaid või algavaid õpinguid.

Stipendiumi võib saada nii füüsiline kui ka juriidiline isik või asutus, kuid füüsilised isikud end stipendiumile esitada ei saa. Ettepaneku kultuuristipendiumide määramiseks teeb kultuuristipendiumide komisjon ja käskkirja stipendiumide määramiseks allkirjastab kultuuriminister.

Ettepanekud tuleb esitada ministeeriumi toetuste menetlemise infosüsteemis. Avaldused peavad laekuma 14. maiks.

Stipendiumide määramine tuleneb riigi kultuuripreemiate ja kultuuristipendiumide seadusest. Lähemalt saab stipendiumide kohta lugeda ministeeriumi kodulehel.

Head Uudised GoodNews