1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Kultuuriministeerium otsib konkursiga aasta kodanikku
Kultuuriministeerium otsib konkursiga aasta kodanikku

Kultuuriministeerium otsib konkursiga aasta kodanikku

Kultuuriministeerium kuulutas välja konkursi aasta kodaniku aunimetusele.

Kodanikupäeva tähistatakse 26. novembril. Selle aasta konkursi moto „Meid liidab see, mida armastame“ lähtub Eesti laulu ja tantsu juubeliaastast.

Aasta kodaniku aunimetus antakse Eesti alalisele elanikule, kes on aasta jooksul üleriigiliselt silma paistnud panusega ühiskonna arengusse või kelle saavutused aitavad kaasa kodanikuteadvuse ja ühiskonna sidususele. Kuigi konkursi moto tõukub Eesti laulu ja tantsu juubeliaastast, ei pea aasta kodanik olema otseselt seotud laulu- ja tantsupeoga.

„Aasta kodaniku tiitliga tõstame esile neid, kelle tehtut üheskoos armastame. See tänutunne võiks meid ühendada. Koos laulmine ja tants armastuse väljendusena Eesti maa ja rahva vastu on kahtlemata eesti rahva ühtekuuluvuse sümbol. Selle kõrval seob meid ka palju muud. Kodanikutunne algab armastusest oma kodu ja kodumaa vastu. See on sisemine veendumus ja äratundmine, mille kinnitab kodanikustaatus,“ ütles kultuuriminister Tõnis Lukas.

Kandidaate võivad esitada kõik soovijad 3. novembrini. Taotluses tuleb juhinduda statuudis toodud põhimõtetest, sealhulgas põhjendada kandidaadi sobivust ja seost aasta motoga.

Aasta kodaniku aunimetuse kuulutab kultuuriminister välja ja annab üle 25. novembril. Samas annab rahvastikuminister Riina Solman üle kodanikupäeva aumärgid inimestele, kes on edendanud kodanikukasvatust, väärtustanud kodanikuteadvust või teinud vabatahtlikku tööd oma kogukonnas. Samuti tunnustakse ideekonkursil „Mina suudan“ osalenud koolinoori, kes jagasid mõtteid kogukonna probleemide kodanikualgatuse korras lahendamiseks.

Mullu pälvis aasta kodaniku tiitli maailmakoristuspäeva üks initsiaatoreid Eva Truuverk.

Head Uudised GoodNews