1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Kultuuriminister Anneli Ott tunnustas 24 ettevõtet ja eratoetajat panuse eest kultuurivaldkonnale
Kultuuriminister Anneli Ott tunnustas 24 ettevõtet ja eratoetajat panuse eest kultuurivaldkonnale

Kultuuriminister Anneli Ott tunnustas 24 ettevõtet ja eratoetajat panuse eest kultuurivaldkonnale

Kultuuriministeerium pärjas aasta kultuurisõbra tiitliga Premia Tallinna Külmhoonet, Inchcape Motors Estoniat ja metseen Heldur Meeritsat.

„Kultuur on midagi, millest me kõik hoolime. Sel aastal on põhjust anda edasi sügavaim tänu ja tunnustus kõigile ettevõtjatele ja eratoetajatele, kes vaatamata ebakindlale ajal jäid oma partnerite kõrvale,“ rääkis kultuuriminister Anneli Ott. „Kultuurikorraldajate ettepanekud näitasid võimalust, et heitlikud ajad võivad vastastikku kehtivaid kokkuleppeid hoopis tugevdada ja uuele tasemele viia.“

Premia Tallinna Külmhoone tõsteti paljude muude sündmuste toetamise reas esile kui Viljandi pärimusmuusika festivali suurtoetaja peaaegu alates festivali algusest. Kuigi möödunud aastal polnud võimalik tavapärast festivali korraldada, siis tänu Premia toele toimus väiksem muusikasündmus Pärimusa 2.0. Lisaks on Premia toetanud Eesti Pärimusmuusika Keskuse laste ja noorte tegevusi.

Inchcape Motors Estonia on tänuväärne muusikavaldkonna toetaja. Festivali Jazzkaar on toetatud aastaid ja koostööd jätkati ka vaatamata keerulisele COVID-19-aastale. Muusikavaldkonda on toetatud nii rahaliselt kui ka autodega, et muusikud ja korraldajad jõuaksid sujuvalt kontserdikohtadesse.

Heldur Meerits on pikaajaline kultuurimetseen, kelle määrav tugi tõsteti 2020. aastal esile Collegium Miraculorumi lavastuse „Metsik kaart“ valmimise juures. Meeritsa abi kirjeldati vabakutseliste loojate ideede realiseerimisel kui toetajat, kes mõistab kultuuri rolli Eesti kui unikaalse maailmatunnetusega ühiskonna arengus.

Kolmele peapreemia laureaadile kingiti tavakohaselt kunstnik Kärt Ojavee spetsiaalselt konkursi jaoks loodud teos „Undefined Useful Object“.

Lisaks said tänukirja 21 ettevõtet või kultuuritoetajat, kelle panus, olgu see rahaline või otsene abikäe ulatamine, on olnud samuti kaalukas: Ago Ruus, Ain Muldmaa, Allan Kaldoja, Ekspress Meedia, Ene Sillamaa, Haapsalu Tarbijate Ühistu, Heiti Hääl ja Alexela Group, Kapitel, Kultuuripartnerluse SA, Margus Mikk ja Nissan Nordic Europe OY Eesti filiaal, Tarmetec, Mikskaar, My Fitness, Pakpoord, perekond Janne ja Andres Nurja, Siiri Tamm ja Harviker, Synlab Eesti, Tallink Grupp, Telia Eesti, Telliskivi Loomelinnak ja Ulvi Mustmaa.

Ministeeriumile laekus tunnustamiseks 41 ettepanekut. Valikukomisjoni töös osalesid lisaks ministeeriumi valdkonnajuhtidele Eesti Kultuurkapitali juhataja Kertu Saks, EAS-i turismi, loomemajanduse ja võrgustike toetuste valdkonnajuht Riin Roosalu ning Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts. Kultuuriministeerium tunnustab valdkonda panustanud organisatsioone ja isikuid alates 2011. aastast.

Head Uudised GoodNews