1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. KUNST LINNARUUMIS! Tšiili kunstnik seostas pappkastid metsiku ja vaba loodusega
KUNST LINNARUUMIS! Tšiili kunstnik seostas pappkastid metsiku ja vaba loodusega

KUNST LINNARUUMIS! Tšiili kunstnik seostas pappkastid metsiku ja vaba loodusega

_MG_1548Eelmisel nädalal sai valmis kunstiprojekt Peterburi maantee ääres, kus kahepoolsele välireklaami pinnale jäädvustas oma loomingu Tšiili päritolu tänavakunstik Izak One.

Projekt sai alguse hetkel, kui Pakendikeskus otsustas, et suur pind, mis kampaaniate vahel tühjana seisab, oleks parem anda mõnele kunstnikule lõuendiks. Nii võetigi ühendust Izakiga, kes on ka varem Tallinna linnaruumi oma kunstiga kaunistanud.

Pakendikeskus esindajad selgitavad, et eesmärk ei olnud teha reklaami, sest kunstnikule ei mainitud kordagi, kes on tellija või kellele antud välireklaami pind kuulub ja seda suurem oli üllatus, kui mõlema pildi puhul sai üheks motiiviks pakendamiseks mõeldud pappkast.

_MG_1566

Kunstnik ise kirjutab oma Facebooki lehel, et tema teos “Born to be wild” on mälestusavaldus loomaaias tapetud loomadele — nendeks on lõvid Manola ja Flaquito, kes tulistati sel aastal surnuks Tšiili loomaiatöötatajate poolt ja gorilla Harambé, keda nädal hiljem tabas sama saatusekuul USA-s Cincinnati loomaaias.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews