1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kunst raamatukokku
Kunst raamatukokku

Kunst raamatukokku

Tallinna Keskraamatukogu ja EV100 ühisprojektis „Kunst raamatukokku” osalevad raamatukogud kutsuvad huvilisi raamatukogus kunsti looma.

Raamatukogudes üle Eesti toimuvad 13. detsembril eriilmelised töötoad, kus huvilised saavad meisterdada jõulukaarte, ehtida isetehtud kuuske, voltida origami-stiilis paberkujusid ning teha palju muud põnevat. Töötubasid juhendavad raamatukoguhoidjad ja kohalikud noored kunstnikud. Raamatukogud kutsuvad postitama Instagrami või Facebooki foto oma loomingust või iseendast kunsti loomas, lisades teemaviite #kunstraamatukokku. Enim meeldimisi kogunud fotode autorite vahel loositakse välja 25 noorteraamatut.

„Oodatud on klõpsud raamatukogude töötubadest, kunstitundidest, huviringidest jne.,” ütles projekti eestvedaja Mirjam Kaun. „Kunst sünnib iga päev ja igal pool meie ümber. Nagu „Kunst raamatukokku” näitused läbi aasta on näidanud, tegutsevad kõikjal Eestis noored andekad loojad. Andke endast kohalikku raamatukokku üles seatud näituse kaudu laiema publikule märku.”

Kunstipäeva mõte on tähistada kõikide maakondade raamatukogude ühistööna sündinud projekti „Kunst raamatukokku” viimast kuud ning tõmmata laiemat tähelepanu raamatukogule kui kunsti loomise ning esitlemise kohale. „Aasta jooksul on sajad noored kunstnikud kasutanud võimalust panna raamatukokku üles oma näitus. Nüüd kutsume kõiki raamatukokku ise kunsti tegema,” sõnas Kaun.

Tänavu jaanuarist detsembrini toimuva projekti „Kunst raamatukokku” raames on Eesti rahvaraamatukogud Eesti sünnipäeva puhul avanud oma näitusepinnad kohalikele noortele. Praeguseks on toimunud üle saja näituse. Detsembris saab Viljandi linnaraamatukogus näha Viljandi gümnaasiumi ja kunstikooli õpilaste töid, Hiiu valla raamatukogus kohalike klaasikunstnike ühisnäitust ning Paepealse raamatukogus Arseni Bandura loomingut.

13. detsembril toimuva kunstipäeva kohta leiab lisainfot Facebookist.

Projekti „Kunst raamatukokku” kohta saab pikemalt lugeda Tallinna Keskraamatukogu veebilehelt.

Head Uudised GoodNews