1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Kunstiakna aknal on avatud Kelli Valgu uute tööde väljapanek “Mereäärne maja“
Kunstiakna aknal on avatud Kelli Valgu uute tööde väljapanek “Mereäärne maja“

Kunstiakna aknal on avatud Kelli Valgu uute tööde väljapanek “Mereäärne maja“

Tallinna vanalinnas tegutsevas tarbekunsti- ja graafikagaleriis Kunstiaken on 28. juunini näituseaknal graafik Kelli Valgu uute tööde väljapanek „Mereäärne maja“.

Kelli Valgu sõnul on need tööd inspireeritud rannaküla üle saja-aastasest majast, kus igast aknast vaatab vastu väga muutliku meelega meri. „Meremeeste kaugelt toodud tapeedid loovad vana maja meeleolu – papagoidega tapeet katab ühe toa seinu tänini,“ tutvustab Valk. „See tuba on pere tähtpäevade tähistamise koht, kus lauldi, tantsiti, mängiti ringmänge ja kõlas klaverimuusika.“

Aknanäituse kaheksa tõmmist ja kolm akvarelli annavad edasi justkui muinasjuttu ühest majast, kus kodusoojust on jätkunud põlvest põlve. Praegusel valgete ööde ajal on tore end mõelda majja, kus iga tuba omab oma väikest maailma veetlevate ornamentidega ja aknast särab vastu veatu sinine meri, ütleb Valk.

Kelli Valk lõpetas 1978. aastal Eesti Kunstiakadeemia graafika erialal ja sellest aastast on ta osalenud näitustel nii Eestis kui ka paljudes paikades üle maailma. Alates 1992. aastast on Kelli Valk Eesti Vabagraafikute Ühenduse liige ja Eesti Kunstnike Liidu liige. 2012. aastal tunnustas Eesti Vabagraafikute Ühendus teda aasta graafiku tiitliga.

Head Uudised GoodNews