1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kunstitudengid annavad Lauluväljaku kassamajadele uue ilme
Kunstitudengid annavad Lauluväljaku kassamajadele uue ilme

Kunstitudengid annavad Lauluväljaku kassamajadele uue ilme

Tallinna Lauluväljaku kassamajad saavad uue kunstipärase ilme Eesti Vabariigi taasiseseisvumispäeva auks.

SA Tallinna Lauluväljak koostöös Tartu Kõrgema Kunstikooli Pallas kunstitudengite ja tuntud värvitootja Akzo Nobel Baltics AS´iga viivad Eesti taasiseseisvumise 30. aastapäeva eel ellu ühisprojekti „Vabaduse värvid“, mille käigus saavad uue ilme Lauluväljaku väravates asuvad vanad kassamajad.

„Tallinna Lauluväljak oli laulva revolutsiooni ja taasiseseisvumise perioodil pöördeliste sündmuste keskmes. Toonased üleskutsed, mõtted ja emotsiooni väärivad väärikat mäletamist ja tähistamist. Olen tänulik koostööpartneritele, kes aitavad plaane ellu viia ning muuta seda tähistamist pidulikumaks ja erilisemaks,“ ütles Lauluväljaku juht Urmo Saareoja.

„Tudengid on välja töötanud kavandid, mis sobituvad Lauluväljaku ajalooga ja kõnetavad möödujaid ning alale sisenejaid. Esiteks on meil hea meel anda oma panus taasiseseisvumise 30. aastapäeva pidulikku tähistamisse ja Lauluväljaku kaunimaks muutmisse ning teisalt on tegemist vastusrikka ülesande ja praktikaga meie tudengitele,“ ütles Madis Liplap, kuraator ja kunstitudengite juhendaja.

Akzo Nobel Baltics AS juhatuse esimees Elena Past sõnul on ettevõttel au osaleda Eestile taasiseseisvumispäeval kingituse tegemises. „Lauluväljak oli toona just see koht, kus vabaduse tung inimeste südametes kõige tugevamalt leegitsema lõi. Oleme tänulikud võimaluse eest taas osaleda selle maamärgi eest hoolitsemisel.“

Lauluväljaku kassamajasid on noored kunstnikud kaunistanud ka varem: 2017. aasta noorte laulupeo eel said kassamajad noorte käe all uue ilme projekti „Let´s colour!“ raames. Ka toona oli värvidega varustajaks Azko Nobel.

Tallinna Lauluväljakul toimub 20. augustil öölaulupidu „VABA EESTI“, kus enam kui viietunnilisel kontserdil astuvad üles 450 muusikut. Tasuta pääsmeid ning täpsemat infot üritusel kehtivate piirangute osas on võimalik saada Piletilevist.

Augusti lõpus valmib ka Lauluväljaku Külastuskeskus, mis räägib külastajatele laulupidude, laulva revolutsiooni ning Tallinna Lauluväljaku loo. Külastuskeskuse esimene etapina avati juunikuus Mäe alal paviljon „Aste.

Head Uudised GoodNews