1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kuu ajaga uudistas Pirita kloostri varemeid 860 inimest
Kuu ajaga uudistas Pirita kloostri varemeid 860 inimest

Kuu ajaga uudistas Pirita kloostri varemeid 860 inimest

Aprillist avati Pirita kloostri varemete väravas elektrooniline sissepääsusüsteem, mis annab ülevaate ka huviliste arvust: kuu ajaga käis kloostrivaremetes 860 inimest.

Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat tõdes, et huvi kloostrivaremete vastu on suur. „860 huvilist on hakatuseks kena arv, kui arvestada, et on viiruseaeg, inimesed liiguvad vähe ja turiste pole. Paljuski määrab uudistajatehulga ilm. Ilus ilm meelitab välja kloostrivaremeid vaatama, samuti liigub rohkem rahvast, eriti peresid, nädalavahetustel,” märkis Liinat.

Ta rääkis, et uudistajate arv suvel kindlasti suureneb. „Ega prognoosida praegustes oludes ei julge, aga kindlasti tuleb huvilisi palju. Et täpsemaid prognoose teha, tuleb anaüüsida käijatevooge ja loota viiruse taandumist,” nentis linnaosavanem. Liinati sõnul on suvekuudeks kloostrivaremete vahele plaanitud hulk üritusi, kuid nendegi toimumine oleneb eelkõige epideemilisest olukorrast.

„Kindel on aga see, et suvega renoveeritakse ja restaureeritakse kloostrivaremeteala aiapiirded. Korda tehakse paekivimüüritis, millele rajatakse uus muinsuskaitsenõuetele vastav piire. Praegu otsib linnaosavalitsus hankega töö tegijat,” sõnas Liinat ja kinnitas, et ka kogu piletitulu läheb varemeteala korrastamiseks.

Pirita kloostri varemed on huvilistele avatud iga päev kella 8–20. 2-eurose pileti saab soetada piletiautomaadist.

Head Uudised GoodNews