1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Kuu lõpp toob tunnustuse keskkonnasõbralikele ettevõtetele
Kuu lõpp toob tunnustuse keskkonnasõbralikele ettevõtetele

Kuu lõpp toob tunnustuse keskkonnasõbralikele ettevõtetele

1364013_70110871Keskkonnaministeeriumi poolt korraldatud konkursile keskkonnasõbralike ettevõtete väljaselgitamiseks laekus tähtajaks 24 taotlust 22 ettevõttelt.

Ministeeriumi pressiesindaja sõnul liigituvad kaks taotlust keskkonnajuhtimise kategooriasse, 16 toote või teenuse kategooriasse ja kuus protsessi kategooriasse. Ta lisas, et keskkonnasõbraliku ettevõtte kandidaatide seast leiab nii väikeettevõtjaid kui ka suurfirmasid väga erinevatest valdkondadest.

Kandidaatide hindamisel lähtub hindamiskomisjon igas kategoorias kindlatest kriteeriumitest, millega on võimalik tutvuda internetis aadressil www.keskkonnaauhind.ee. Esitatud kandidaatide seast valib hindamiskomisjon võitjad välja järgmise nädala alguses ning need kuulutatakse välja 29. jaanuaril peetaval pidulikul keskkonnaministri vastuvõtul.

Keskkonnasõbraliku ettevõtte konkursiga soovib ministeerium tunnustada asutusi, ettevõtteid ja organisatsioone, kes on viimase 12 kuu jooksul kõige enam panustanud keskkonnasõbralikkusesse ehk leidnud oma igapäevase töö raames viise, kuidas ühildada majandustegevus ja keskkonnasõbralik käitumine.

Kokku on kolm kategooriat, võitjad saavad tunnustuse ning õiguse kasutada keskkonnamärgist oma toodetel, infomaterjalidel ja enda teenuste või toodete reklaamimisel. Lisaks kuulutatakse välja ka üldvõitja, kes saab Keskkonnainvesteeringute Keskuse toel 35 000 euro piires veelgi parandada oma organisatsiooni keskkonnasõbralikkust.

Head Uudised GoodNews