1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. KUULA RAADIO 2 SAADET “R2 PULSS” I Bombshell salongis asusid tööle neli ukrainlannat
KUULA RAADIO 2 SAADET “R2 PULSS” I Bombshell salongis asusid tööle neli ukrainlannat

KUULA RAADIO 2 SAADET “R2 PULSS” I Bombshell salongis asusid tööle neli ukrainlannat

Raadio 2 saates “R2 Pulss” käisid saatejuht Taavi Libel külas Bombshell ilusalongi asutaja ja omanik Adriana Viks ja tegevjuht Tanel Tammsalu, kes on võtnud salongi tööle neli ukrainlannat.

Taavi Libe, Adriana Viks ja Tanel Tammsalu

Põgenikud vajavad abi

Adriana selgitas, et Eestis on praegu väga keeruline olukord ning saabunud sõjapõgenikud vajavad abi, elamiskohti ja tööd. Nii istus ilusalongi Bombshell juhtkond maha ja arutas, et saavad tööle võtta neli inimest.

Tanel lisas, et töötajaid leida ei olnud väga keeruline – Facebooki pandi ukrainlaste gruppi üles postitus, et võetakse tööle iluteenindajad ning kiiresti võttis ühendust Kiievist tulnud juuksur Nadja, kellel on pikk kogemus ja kes on isegi salongi pidanud. Seejärel Regina, kes on pika staažiga juuksur. Mõlemad naised olid oma laste ja emadega Eestisse jõudnud ning elavad praegu Eesti poolt pakutavates hotellides. Nüüd kui neil on olemas tööd, proovivad töökaaslased neile leida ka kodud.

Peagi alustab ka püsimeigitehnik Ljuba ning küünetehnik Olga.

Adriana kinnitas, et ilusalongid Ukrainas Eestist palju ei erine. Ukraina naised on alati ilusti sätitud ning ilutegijad väga motiveeritud. Ta kiitis ka, et inimestena on nad väga hoolivad ja südamlikud ning tahavad klientidele pakkuda maksimaalselt kvaliteetset tulemust.

Kindlasti tekitab küsimusi, kuidas omavahel siis suheldakse. Adriana selgitas et see on praegu kõigile uus, aga kõik uued neiud on alustanud eesti keele õpingutega. Salongis kombineeritakse eesti, vene ja inglise keelt ning vajadusel võetakse appi Google Translate. „Siiani oleme ilusti hakkama saanud ja probleeme ei ole esinenud,“ ütles ta.

Salongist

Bombshell ilusalong avas uksed vahetult enne koroonakriisi, 2019. aasta lõpus. Adriana meenutab, et tollal ei julgenud kliendid ilusalongi tulla. See olukord oli kõigi jaoks uus ja keegi ei teadnud, kui ohtlik see viirus on.

„Oli aegu, kus pidimegi tegelema vaid oma töötajate pideva motiveerimisega. Koolitasime ja motiveerisime oma töötajaid ja tegime kõik selleks, et ellu jääda. Pakkusime oma töötajatele tasuta koolitusi, maksime palgad välja ega nõudnud töö tegemist. Pakkusime rendil olevatele töötajatele tasuta rendikohti, et nad suudaks raske aja üle elada. Praegu oleme väga heas seisus, meil on usaldusväärne ja optimistlik tiim ja oleme jõudnud sinna, kuhu 2,5 aastat tagasi jõuda tahtsime!“ rõõmustab Adriana

KUULA RAADIO 2 INTERVJUUD!

Head Uudised GoodNews