1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lääne-Viru maavanem toetab Toidupanga üleskutset ja kutsub vabatahtlikke osalema toidukogumispäevadel
Lääne-Viru maavanem toetab Toidupanga üleskutset ja kutsub vabatahtlikke osalema toidukogumispäevadel

Lääne-Viru maavanem toetab Toidupanga üleskutset ja kutsub vabatahtlikke osalema toidukogumispäevadel

Marko Torm lööb ise ja koos meeskonnaga kaasa erinevates heategevuslikes ettevõtmistes ning innustab ka teisi.  Foto Kristel Kitsing
Marko Torm lööb ise ja koos meeskonnaga kaasa erinevates heategevuslikes ettevõtmistes ning innustab ka teisi.
Foto Kristel Kitsing

Lääne-Viru maavanem Marko Torm kutsub jõulude lähenedes inimesi appi selle aasta viimastele toidukogumispäevadele, et koos Toidupangaga tuua rõõmu paljudele peredele.

„Pean vabatahtlikku ja heategevuslikku tegevust väga oluliseks mitte ainult üksikisiku, vaid ka organisatsiooni tasandil. Löön  ise ja koos meeskonnaga kaasa erinevates heategevuslikes ettevõtmistes ning innustan ka teisi avaliku sektori organisatsioone ja ettevõtteid senisest veelgi enam mõtlema nende peale, kellel ehk antud hetkel ei lähe nii hästi kui võiks,” rääkis Lääne-Viru maavanem Marko Torm, kes hea eeskujuna panustab igal aastal toidukogumispäevadel vabatahtlikuna ja nii ka tänavu.

„Olgu tegemist siis eakate hoolekande, noorsootöö, erivajadustega inimeste toetamisega või loomade varjupaigas abiks olemisega – iga killuke, mida panustame vabast tahtest ja põhikohustuste kõrvalt, kasvatab kogukonnatunnet ja tugevdab maakonda,“ märkis Torm. „Kõige hinnalisem, mida saame eraldada ei pruugigi olla raha – see on meie aeg,“ lisas maavanem.

Kui oled valmis toidukogumisaktsioonis vabatahtlikuna kaasa lööma 9. või 10. detsembril, siis saad end registreerida veebilehel osale.toidupank.ee.

Heategusaks mõneks tunniks oodatakse appi aktiivseid inimesi, ettevõtteid ja sõpruskondi. Töö toimub 3-4 tunnistes vahetustes, alates kl 12:00, kuid on ka erandlikke kauplusi, kus vabatahtlikud kas alustavad varem või lõpetavad hiljem.

Meeskondade suurused on kaupluseti erinevad – kuni 12 inimest. Vabatahtlikud jagavad infot ning aitavad kokku koguda annetatud toidukauba, mis jõuab järgnevate nädalate jooksul piirkondliku toidupanga kaudu kohalike vaesuses elavate peredeni.

Lääne-Virumaal toimuvad toidukogumispäevad 9. ja 10. detsembril Krooni Selveris,  Põhjakeskuse Rimis ja Vaala keskuse Maksimarketis.

Head Uudised GoodNews