1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lääne-Virumaal austatakse kuldpulmapaare
Lääne-Virumaal austatakse kuldpulmapaare

Lääne-Virumaal austatakse kuldpulmapaare

Jõulude eel korraldasid Lääne-Viru maavalitsus, EELK Rakvere Kolmainu kogudus ja Rakvere Karmeli kogudus austamisürituse neile Lääne-Virumaa abielupaaridele, kel 2012. aastal täitus 50 abieluaastat või 5aastase sammuga kuldpulmadele järgnevad aastapäevad.

Üleskutsele austamisüritusele tulla vastasid hea meelega nii pikaajalised paarid ise kui nende pereliikmed, kes oma esivanemad kirja panid ja kohalegi viisid. Esmakordsel Lääne-Viru väärikate paaride vastuvõtul osalesid kaks 60 aastat tagasi abiellunud paari. Viis paari olid oma abielu sõlminud 55 aastat ning 9 paari 50 aastat tagasi.

Rakvere Kolmainu kirikus aset leidnud tunnustamisel andis maavanem kogunenud 16-le väärikale paarile üle maavalitsuse meene ja tunnuskirja ning Rakvere Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu Laine Villenthali raamatu „Sina juhid minu elu“. Tähtpäevalisi tervitasid oma lauludega Ervin Lillepea ning päevakohaste sõnavõttudega Kolmainu koguduse õpetaja Tauno Toompuu, Karmeli koguduse õpetaja Gunnar Kotiesen, maavanem Einar Vallbaum ja maavalitsuse pikaajaline perekonnaseisuametnik Anneli Riim. Pidulikule üritusele kohaselt jätkus päev ühise tordisöömisega kiriku noortemajas. Pikaajaliste abielupaaride tunnustamine oli ühtlasi seotud käimasoleva väärikalt vananemise aastaga.

Lääne-Viru maavanem Einar Vallbaumi hindas vastuvõtu kordaläinuks ja südamlikuks. „Pikk abielu on väärt eeskujuks toomist. Pärnumaal ja Tartumaal on juba aastaid olemas kena komme kuldpulmapaare austamisüritusega tänada. Loodame, et sellest kujuneb ka meie maakonnas ilus ja pikaajaline traditsioon, väärtustamaks pikaajalist abielu ning juhtimaks tähelepanu pereväärtustele ja pikaajalise abielu võimalikkusele.” rääkis maavanem tunnustamisüritust meenutades.

Head Uudised GoodNews