1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. LAE ALLA! President esitles keskkonnasõbralikku kõnederaamatut
LAE ALLA! President esitles keskkonnasõbralikku kõnederaamatut

LAE ALLA! President esitles keskkonnasõbralikku kõnederaamatut

President Kersti Kaljulaid esitles täna Kadriorus oma äsjavalminud raamatut “Hoiame Eestit!”, mis on kogumik riigipea ametiaja esimesel poolel peetud kõnedest.

Sõnaga saab luua ja ühendada, saab tunnustada ja esile tõsta, juhtida ja innustada. Eesti presidendi töös on sõna ja selle kasutamine üks peamisi võimalusi ühiskonna kursi seadmiseks. Kahe ja poole aasta sisse mahub sadu kõnesid nii eesti, inglise, prantsuse kui ka vene keeles. Raamatusse on valitud 30 kõnet ja neile lisaks presidendikandidaat Kersti Kaljulaidi kiri Eesti inimestele.

Raamatu tiraaž on 900 eksemplari. Need lähevad raamatukogudesse üle Eesti ja presidendi kingitusteks. Poest seda osta ei saa. Presidendi koduleheküljelt on võimalik lugeda raamatu digiversiooni ja laadida seda alla e-raamatuna. Raamat ilmub lähiajal ka ingliskeelsena.

Raamatu paberversioon on trükitud võimalikult keskkonnasõbralikult, kasutades FSC standardile vastavalt toodetud paberit, mis on korduskasutusega kiust ja elementaarkloorivaba. Raamatu formaat sai valitud selliselt, et raisku läheks võimalikult vähe paberit. See trükiti Tallinna Raamatutrükikojas, millel on samuti FSC sertifikaat. Selleks, et raamat oleks keskkonnasõbralikum, loobuti kõvadest kaantest ja kaante lamineerimisest ning toodeti õmmeldud seljaga, kuhu ei kulunud peaaegu üldse liimi.

Head Uudised GoodNews