1. Avaleht
  2. Haridus
  3. LÄHEB ÕPPIMISEKS I Tehnikaülikooli on praeguseks kinnitanud õppima tulemise 2447 inimest
LÄHEB ÕPPIMISEKS I Tehnikaülikooli on praeguseks kinnitanud õppima tulemise 2447 inimest

LÄHEB ÕPPIMISEKS I Tehnikaülikooli on praeguseks kinnitanud õppima tulemise 2447 inimest

15. juulil lõppes Tallinna Tehnikaülikooli (TalTech) õppima tulemise kinnitamine. Hetkeseisuga soovib TalTechis I ja II astmes oma haridusteed jätkata kokku 2447 inimest.

TalTechi õppeprorektor Hendrik Voll rääkis, et tehnikaülikool on aasta-aastalt tõstnud oma vastuvõtulävendeid. „Tallinna Tehnikaülikooli on kõrgete vastuvõtutingimuste tõttu väga raske sisse saada,“ rõhutas Voll ning selgitas, et õppekoht pakuti kõigile, kes lävendi ületasid. „Meie jaoks on oluline kvaliteet mitte kvantiteet ning just seda kõrgem lävend ja aastaringne vastuvõtt on taganud,“ selgitas ta.

TalTechi I astmesse kinnitas õppima tulemise kokku 1609 inimest. Populaarsemad õppeprogrammid olid IT süsteemide arendus (171 kinnitanut), ärindus (121 kinnitanut) ning ehitiste projekteerimine ja ehitusjuhtimine (119 kinnitanut).

Võrreldes eelmise õppeaastaga on suurima muutuse teinud teedeehituse ja geodeesia ning IT süsteemide administreerimise programmid, kuhu soovib õppima tulla vastavalt 236 ja 200 protsenti rohkem inimesi kui aasta varem. Märkimisväärse hüppe on teinud ka robootika õppeprogramm, kus Volli sõnul võis suurt rolli mängida Iseauto tähelend.

Teises astmes soovib tehnikaülikoolis oma haridusteed jätkata praeguse seisuga kokku 838 inimest. Populaarseimad programmid olid sel aastal infosüsteemide analüüs ja kavandamine (79 kinnitanut), digimuutused ettevõttes (61 kinnitanut) ning ärirahandus ja majandusarvestus (58 kinnitanut). Magistriõppes on võrreldes eelmise aastaga märkimisväärselt kasvanud huvi mehhatroonika, maapõueressursside ning tööstustehnika ja juhtimise programmide vastu.

Lõplik õppima tulijate arv selgub augusti keskpaigas, mil selguvad ka rahvusvaheliste tudengite vastuvõtu arvud ning uued õppurid immatrikuleeritakse. Eelduslikult alustab sügisel TalTechis õpingud ca 3000 uut tudengit.

Järgmise õppeaasta (2020/2021 aasta) vastuvõtt Tallinna Tehnikaülikooli algab juba 1. detsembril.

Head Uudised GoodNews