1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lapsevanemad ja lasteaiatöötajad valisid välja Tallinna kingituse linna lasteaedadele riigi sajandaks sünnipäevaks
Lapsevanemad ja lasteaiatöötajad valisid välja Tallinna kingituse linna lasteaedadele riigi sajandaks sünnipäevaks

Lapsevanemad ja lasteaiatöötajad valisid välja Tallinna kingituse linna lasteaedadele riigi sajandaks sünnipäevaks

mänguväljakEV100 raames läbiviidava projekti „100 mänguväljakut Tallinna lasteaedadele“ mänguvahendid on lasteaedades välja valitud. Atraktsioonide valikul andis oma hääle 11 361 lapsevanemat ja lasteaiatöötajat.

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart selgitas, et Tallinna linn otsustas kinkida lasteaedadele Eesti juubeli puhul uued mänguväljakud, et kaasajastada keskkonda, kus lapsed viibivad. „Ütleme ju, et mäng on väikese inimese töö ning soovime selleks luua mudilastele parimad võimalused. Tänapäevaste mänguväljakutega on meie alushariduse pedagoogidel rohkem võimalusi, kuidas suunata lapsi õuetegevuste käigus,“ sõnas Kõlvart. Abilinnapea sõnul ei olnud valiku tegemine ainuüksi asutuse juhtide langetada, vaid selleks kaasati ka lapsevanemate soove ning arvamust.

Projekti avaüritus toimus 12. septembril 2017 Tallinna Lauluväljakul, kus õueatraktsioonide tootjad tutvustasid lasteaedade direktoritele võimalikke valikuid. Väljapanek jäi kõikidele huvilistele avatuks 3. oktoobrini.

Oktoobris korraldas Tallinna Haridusamet küsitluse kõikides pealinna lasteaedades. Eelnevalt oli koostöös Tallinna Alushariduse Juhtide Ühenduse juhatusega koostatud eelvalik, millest iga vastaja sai valida ühe atraktsiooni. Valikus olid mängulinnak, suur ja väike tasakaalurada, kiiged ning võrkpüramiidid. Küsitluse tulemusel selgus, et lasteaiad soovivad kokku 68 mängulinnakut, 35 tasakaalurada, 11 võrkpüramiidi, 11 tasakaalurada ja 1 keerdpoom – kokku 126 atraktsiooni.

Linn korraldab mänguvahendite ning turvaala pinnakatte, aluspindade ja haljastuse paigalduse. Lasteaiad koostavad selle asukoha skeemi ning valmistavad ette õueala. Mänguväljaku korrashoiu eest kannavad edaspidi hoolt lasteasutused.

Hangete väljakuulutamisega alustab haridusamet novembris. Esimesena korraldatakse üksikvahendite, seejärel võrkpüramiide, tasakaaluradade ja mängulinnakute hanked. Mängualade mõõdistamine ja projekteerimine kestab oktoobrist 2017 märtsini 2018. Paigaldustöödega on plaanis alustada märtsis. Septembris saab juubelikingitus Eestile ja lastele üle antud, nii et Eesti juubeliaasta sügisel saaksid mudilased juba uutel mängualadel lustida. Projekti tulemusel saavad uued mänguväljakud kõik Tallinna munitsipaallasteaiad.

Head Uudised GoodNews