1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. 18 000 rahul last! Lasteaedadesse jõuab järjekordne keskkonnaetendus
18 000 rahul last! Lasteaedadesse jõuab järjekordne keskkonnaetendus

18 000 rahul last! Lasteaedadesse jõuab järjekordne keskkonnaetendus

Heategevusfondi Aitan Lapsi, Eesti Pandipakendi ja kultuuriministeeriumi koostööprojekti „Teater lasteaeda“ raames on tasuta keskkonnateemalised etendused jõudnud juba 18 000 lapseni.

Kolmandat aastat toimuva heategevusprojekti raames on erinevad väiketeatrid etendanud keskkonnalavastusi juba pea 300 lasteaias Eestis. Alanud hooajal külastab lasteaedu Miksteater lavastusega „Erakordne veepudel“, millega pööratakse tähelepanu puhta looduse olulisusele.

Etendus räägib loo sellest, kuidas köögikapis toimetav detektiivibüroo Mesi ja Lusikas asub otsima Proua Pärmi sõpra Veepudelit, kes on ekslikult prügikasti visatud. Taaskasutatavat veepudelit otsides satuvad kuulsad detektiivid aga erinevatesse sekeldustesse, mis kõik illustreerivad keskkonnast hooliva käitumise tähtsust.

Alanud hooaja 120 etendust mängitakse kolmes maakonnas: Harjumaal (31), Ida-Virumaal (49) ja Tartumaal (40). Esimest korda projekti ajaloos alustati veebruaris täiendavalt kakskeelsete etendustega Ida-Virumaal ja jätkatakse vastavalt lasteaedade soovile.

Järgmisel aastal jõuavad harivad lasteetendused 141 Tallinna lasteaeda.

Heategevusfond käivitas projekti „Aitan lapsi“ 2011. aastal. Sellest ajast alates on inimesed teinud pandipakendiautomaatide kaudu annetusi ligi 790 000 euro väärtuses ning teatri-, muusika-, kirjandus- ja kunstielamusi on saanud nautida ligi 110 000 last. Lapsi saab aidata igaüks. Selleks piisab vaid pandipakendi tagastamisest taaraautomaati ja annetusnupu vajutamisest.

Head Uudised GoodNews