1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Latitude59 kutsub Eesti idusid esitama oma innovaatilisi lahendusi mainekale konkursile
Latitude59 kutsub Eesti idusid esitama oma innovaatilisi lahendusi mainekale konkursile

Latitude59 kutsub Eesti idusid esitama oma innovaatilisi lahendusi mainekale konkursile

Latitude59 kutsub Eesti iduettevõtteid kandideerima World Summit Awards (WSA) rahvusvahelisele auhinnale, millega tunnustatakse digitaalseid lahendusi ja tooteid. Võidu eelduseks on reaalne mõju kohalikes kogukondades ning ühtivus mõne ÜRO säästva arengu eesmärgiga.

Võidu eelduseks on reaalne mõju kohalikes kogukondades ning ühtivus mõne ÜRO säästva arengu eesmärgiga.

Latitude59 juht ja WSA rahvuslik ekspert Liisi Org kommenteeris koostööd WSA-ga kui täiendavat võimalust tuua Eesti digitaalsed talendid globaalse tähelepanu keskmesse ning tutvustada Eesti turgu ja ökosüsteemi. “Probleeme, mida lahendada, on maailmas lõputult ning paljud lahendused sünnivad tänapäeval just tehnoloogia abil. Latitude59 keskendub iduettevõtete ja tehnoloogia ühiskondlikule mõjule ja sellele, kuidas need saavad maailma paremaks muuta. See mõju on erinevates piirkondades erinev ning globaalne ideede vahetamine on seetõttu ülioluline. WSA on selleks suurepärane platvorm,” ütles Org.

Probleeme, mida lahendada, on maailmas lõputult ning paljud lahendused sünnivad tänapäeval just tehnoloogia abil.

Org rõhutas, et Latitude59 eesmärgiks on edendada Eesti edulugu, tuues kokku startup-kogukonnad ja ökosüsteemid üle maailma. “Oma rolli näeme suhete loojana iduettevõtete jaoks, edendades rahvusvahelist koostööd ning aidates kohalikel iduettevõtetel jõuda globaalse publikuni,” lisas Org.

Foto: Freepik

WSA on auhind ning iduettevõtjaid ja tippeksperte ühendav kogukond, mis aitab iduettevõtetel leida kontakte ning luua suhteid sarnaste rahvusvaheliste ettevõtetega. Võitnud iduettevõtted saavad ligipääsu rahvusvahelisele kogukonnale ning konverentsi sarjadele, mis aitab neil luua partnerlussuhteid tippjuhtidega üle maailma ning näidata oma mõju ja innovatsiooni globaalses kontekstis.

Võitnud iduettevõtted saavad ligipääsu rahvusvahelisele kogukonnale ning konverentsi sarjadele, mis aitab neil luua partnerlussuhteid tippjuhtidega üle maailma ning näidata oma mõju ja innovatsiooni globaalses kontekstis.

Igal aastal võistlevad WSA ülemaailmsel kongressil 40 riiklikku võitjat kaheksas kategoorias. Eestist on WSA auhindu varem võitnud Kõu Mobility Group, Wise, Testlio ja Pocopay.

  • Tänavused kaheksa kategooriat on valitsuse ja kodanike kaasamine, tervis ja heaolu, õppimine ja haridus, keskkond ja roheline energia, kultuur ja pärand, nutikad asulad ja linnastumine, äri ja kaubandus, kaasamine ja võimestamine. Kandideerimiseks peab iduettevõte valima ühe kategooria.
  • Osalemiseks tuleb esitada taotlus hiljemalt 15. oktoobriks. Taotluses tuleb kirjeldada loodud lahendust ning mõju, mida see on avaldanud kohalikule kogukonnale, kategooriat milles soovitakse osaleda ning ÜRO säästva arengu eesmärke, mida digitaalne lahendus toetab. Lisainfo ja kandideerimine SIIN.
Head Uudised GoodNews