1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Laulu- ja tantsupeol osales ligi 1000 põlvamaalast
Laulu- ja tantsupeol osales ligi 1000 põlvamaalast

Laulu- ja tantsupeol osales ligi 1000 põlvamaalast

Foto: Põlvamaa rongkäigus/Põlva Maavalitsus
Foto: Põlvamaa rongkäigus/Põlva Maavalitsus

XXVI laulu- ja XIX tantsupeost võttis osa 321 Põlvamaa tantsijat ning 622 lauljat ja pillimeest. Kolme aasta pikkune töö sai kauni lõpu kolme tantsupeo, kahe laulupeo etenduse ning rahvamuusikute pillipeoga.

Tantsijad tegid erinevatel harjutusväljakutel proove juba eelmise nädala algusest, enamus lauljaid jõudis Tallinnasse neljapäeval. Põlvamaa tantsijad ööbisid Tallinna Ühisgümnaasiumis ning lauljad ja pillimehed Mahtra gümnaasiumis.

Põlva maavanem Ulla Preeden, kes on varasemalt ka ise laulu- ja tantsupeol osalejana kaasa löönud, hindas korraldust ja meeleolu kõrgelt ning tundis heameelt põlvamaalaste üle. „Nii tantsuplatsil kui lavalaudadel on alati väga hea oma inimesi näha, nii oli rongkäiguski tunda palju üksmeelt ja ühtehoidmist,“ sõnas Preeden.

Põlvamaalased polnud väärikalt esindatud mitte ainult osalejate seas, vaid ka tantsupeo loomise juures – alustades peo pealavastajast Maido Saarest ning 5. -6. klasside segarühmade liigijuhist Andre Lainest ja lõpetades liigijuhi assistentide Aveli Asberi, Kätlin Hoobi, Heleri Huuse ja Joonas Tageliga.

Laulu- ja tantsupeo Põlvamaa kuraatoril Helje Põvvatil jätkus osalejatele ja korraldajatele vaid kiidusõnu. „Tänan kõiki õpetajaid ja juhendajaid, kes oma kollektiivid välja tõid, aga ka lauljaid, tantsijaid ja pillimehi ning toimekat meeskonda“ lisas Põvvat.

Laulupeol esines 33 025 lauljat ja 1 046 kollektiivi, tantsupeole tuli 10 082 tantsijat, 643 kollektiivist ning pillipeole 490 pillimängijat ja 50 kollektiivi. Rongkäigul osales üle 42 000 inimese.

Järgmine noorte laulu- ja tantsupidu toimub 2017. aastal. Viie aasta pärast, 2019. aastal möödub aga 150 aastat esimesest laulupeost ning toimub XXVII laulu- ja XX tantsupidu.

Head Uudised GoodNews