1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lauluväljakule kerkib Eesti Toidumess – Sööma!
Lauluväljakule kerkib Eesti Toidumess – Sööma!

Lauluväljakule kerkib Eesti Toidumess – Sööma!

Eesti Toidumess Sööma!Selle nädala reedel ja laupäeval toimuva Eesti Toidumess – Sööma! lavade, bokside ja muu inventari paigaldus 70 000 m2 Lauluväljaku pinnale on täies hoos. Toiduhuvilistele hakkavad oma tooteid ja teenuseid tutvustama ligi 2000 toiduvaldkonna ettevõtetega seotud inimest.

Mere väravast sisse astudes satub külastaja esmalt Premia Tere tulemast väljakule, mille kaudu saab jalutada otse läbi messiala laulukaare juures asuvale Eesti Toidutööstuste väljakule, läbides sealjuures Eesti Toidutee, Peakoka ja Toidupeo alleed. Laulukaare all asub Alcoscani Messihall, kus valitakse reedel algusega kell 13 sommeljee Matti Timmermanni juhtimisel Eesti Suvekokteil 2017 ja Dmitri Demjanov Eesti Kulinaaria Instituudist tutvustab kell 14.30 Bocuse d’Or Eesti kandidaati. Mõlemal päeval toimub messihallis Power Hit Radio ja Volna raadiote seltsis meeleolukas Suvepidu!

Need, kes lastega messi külastamas, võivad aga sammud läbi Täiskõhu tänava otse Vudila suurele mängumaale seada, kus lapsi on ootamas miniloomaaed, liikluslinnak ja 7D kino.  Grilli Põiktänaval asub Grilliliidu kohtunike koolitusala ja Eesti Grilli Gala toodete hindamispunkt. Sealt ei ole enam kaugel ka Professionaali, Puhta Vee, Pogandi ja Vitamiini tänavad, kus iga nimi annab väikese vihje, milliste valdkondade esindajaid sealt leida võib. Leides aga Guinnessi tänava, võib olla kindel, et see on õige koht, kus messi teisel päeval Vello Vaheri rekordiüritust saab jälgida.

Messi infopunktist saab iga külastaja endale soovi korral messiala plaani koos kahe päeva toidu- ja kultuuriprogrammi kavaga.

Messimuljetest väsinuna saab keha ja vaimu turgutada paljudes välirestoranides ja foodtruckides. Kel pole jaksu järjekorras seista, saab läbi Wolti toidunautlejatele mõeldud moodsa appi endale meelepärase toidu tellida. Kohal on nt Uulits, Estonian Burger Factory, Tagurpidi Lavka, Diner, Froosh, BioMari ja paljud paljud teised, kel toiduhuvilistele oma toode ja sõnum edastada.

Head Uudised GoodNews