1. Avaleht
  2. Toit
  3. Laupäeval antakse põllumajandusmuuseumis avalöök Eesti toidu kuule
Laupäeval antakse põllumajandusmuuseumis avalöök Eesti toidu kuule

Laupäeval antakse põllumajandusmuuseumis avalöök Eesti toidu kuule

4. septembril avab maaeluminister Urmas Kruuse Eesti Põllumajandusmuuseumis Tartu sügislaada ja näituse „Tõuloom“ raames Eesti toidu kuu.

„Septembris on meie toidulaud kõige rikkalikum: saada on rohkelt värsket toorainet meie aedadest, põldudelt ja metsadest. Rõõmustav on näha, et toidusündmusi jagub nii saartele kui ka mandrile, nii täiskasvanud kui ka pisikestele toidusõpradele. Kutsun kõiki üles Eesti toidu kuu raames oma tarbimisharjumustele tähelepanu pöörama, senisest enam toidu teekonnale mõtlema ja kasutama ka head võimalust talvevarusid soetada,“ ütles maaeluminister.

Septembris toimub üle Eesti hulgaliselt toidule pühendatud üritusi: toidufestivale, laatu, konverentse, töötube. Programmis on toidufilmifestival ja lastele mõeldud saatesari. Toidukuupakkumisi võib leida ka jaekaubandusest.

„Üle 70% siinsetest tarbijatest eelistab kodumaist toitu, see näitaja on püsinud pikalt stabiilsena. See kinnitab, et meie toidutootjad on olnud tublid ja tootnud head Eesti toitu. Kodumaist toidukaupa iseloomustab tarbijate hinnangul eelkõige värskus, harjumuspärane maitse, usaldusväärsus ja kõrge kvaliteet,“ lausus Urmas Kruuse.

Tartu sügislaadal tutvustatakse sõira ja selle tegemist. Näitusel „Tõuloom“ saab näha küülikuid, lambaid, linde, veiseid ja hobuseid. Toimub rakendispordi näidisvõistlus.

Eesti toidu kuud tähistatakse 2015. aastast.

Head Uudised GoodNews