1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Laupäeval selguvad Eesti parimad käsitööõlle hobitegijad
Laupäeval selguvad Eesti parimad käsitööõlle hobitegijad

Laupäeval selguvad Eesti parimad käsitööõlle hobitegijad

12. septembril kuulutatakse välja hobitegijatele mõeldud Eesti Väikepruulijate Liidu käsitööõlle pruulimiskonkursi võitjaid. Kolmandat korda toimuv konkurss tõi kindlust, et Eesti koduõlle tegijate tase on jätkuvalt tõusutrendis ja juba tuntud tegijate kõrvale lisandub uusi tulijaid.

Kui varasemalt on võitja selgunud Eesti Väikepruulijate Liidu suvisel festivalil, siis tänavu otsustati koroonaviiruse leviku tõttu ürituse korraldamisest loobuda. “Hoolimata korralduslikest muudatustest on tänavune käsitööõlle pruulimisvõistlus igati korda läinud. Tundub, et kevadine isolatsioon andis võimaluse olla rohkem kodus ja tegeleda hobidega, kaasa arvatud käsitööõlle pruulimisega,” rääkis konkursi peakorraldaja Sulev Lind. “Meile saadetud jookide tase oli kõrge ja kõik võistlustööd olid valminud hingega. Julgen kinnitada, et päris halba võistlusõlut ei olnudki.”

Kokku osales selleaastasel käsitööõlle pruulimiskonkursil 25 pruulijat 30 koduõllega. Osalejate hulgas oli sellel aastal nii vanu tegijaid kui ka uusi katsetajaid. Parimad selgitas juulikuus toimunud pimedegusteerimisel välja ekspertidest koosnev žürii, kes reastas finaali jõudnute vahel kolm parimat kahes kangusklassis – lahjad õlled, mis jäid alla 7% ja kangemad õlled. Mõlema kangusklassi esikolmikule panevad edasiseks õlleteoks tarvilikud auhinnad välja Pruulikeskus ja Baltic Brewing Supplies.

Kolmandat korda toimuva käsitööõlle konkursi võitjate autasustamine toimub Pruulikeskuse uues Tallinna müügiesinduses Maleva 2. “Avame Tartu kaupluse kõrvale nüüd jaemüügikoha ka pealinnas, et olla paremini kättesaadav Põhja-Eesti õllemeistritele. Meie juurest saab kohapealt soetada pruulimistarvikuid alates pudelikorkidest lõpetades pruulimiskateldega,” rääkis Pruulikeskus OÜ juhatuse liige Meelis Kasepalu. „Kauplus hakkab lisaks argipäeviti lahti olema ka laupäeviti ning kohapeal on nõu andmas asjatundlik professionaalsetest ja ka kodupruulijatest koosnev meeskond, kes oskab vastata huviliste küsimustele ja anda soovitusi nii kauba valikul kui ka käsitööõlle pruulimisel.”

Head Uudised GoodNews