1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Laupäeval stardib kümnes Võhandu maraton
Laupäeval stardib kümnes Võhandu maraton

Laupäeval stardib kümnes Võhandu maraton

Laupäeval stardib kümnes Võhandu maraton3
Foto: Hillar Irves

18. aprilli hommikul kell 7 läheb Võrumaalt Tamula järvelt lahti üks karmim ja kauneim aerutamismaraton Euroopas, Võhandu X Maraton. Ühe korraldaja Hillar Irvese sõnul võtab põnevast üritusest osa umbes 650 paatkonda 1400 võistlejaga.

Distants on huvitav, läbida tuleb 100 kilomeetrit ühe päevaga ekstreemseid momente pakkuval jõel. See on aukartust äratav väljakutse kõigile aerutamishuvilistele. Sõidetakse nii madalate kallaste kui kõrgete paljandite vahel.

Laupäeval stardib kümnes Võhandu maraton2
Foto: Hillar Irves

Jõe ürgsem ja huvitavam osa on umbes 45 kilomeetrit pikk ning asub maratoni keskosas. Siia vahele jääb ka kaitseala, mis on 12 kilomeetrit pikk hõlmates mõlemast kaldast 300 m maastikku. See on jõe kõige kiirevoolulisem osa mitmete veskitammidega. Keskmiselt langeb siin jõgi 1,7 meetrit ühe kilomeetri kohta.

Võhandu maratoni korraldab Spordiühing Ekstreempark koostöös Võru Orienteerumisklubi ja Võrumaa Spordiliiduga. Finiš on Võõpsus, Räpina-Värska maanteel asuv autosild. Distantsi pikkuseks on umbes 100 kilomeetrit ja kontrollaeg 24 tundi. Osaleda võivad kanuud, süstad, kajakid ühesed või kahesed, lisaks igat liiki sõudepaadid, kummipaadid ja vesijalgratad.

Laupäeval stardib kümnes Võhandu maraton
Foto: Hillar Irves

Kogunemine Võrus Tamula-äärsel parkimisplatsil on juba alanud. Pöidlahoidjad on oodatud igale poole jõekallastele. Finišis on võistlejaile tagatud kõiksugused puhkamisvõimalused.

Varasemalt on maratoni läbinud juba 2236 inimest 12 riigist. Täpsem info aadressilt www.vohandumaraton.ee.

Head Uudised GoodNews