1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Laupäeval toimub Kultuurikatlas rahvuskultuuride päev „Kodune Tallinn“
Laupäeval toimub Kultuurikatlas rahvuskultuuride päev „Kodune Tallinn“

Laupäeval toimub Kultuurikatlas rahvuskultuuride päev „Kodune Tallinn“

Krupitskije muzõki ValgeveneLaupäeval korraldab Tallinna Kultuuriväärtuste Amet Kultuurikatlas (Põhja pst 27a) rahvuskultuuride päeva „Kodune Tallinn“. Tasuta ürituse raames saab tutvuda rahvusköökide ja mitmekülgse kultuuriprogrammiga.

Tallinna Kultuuriväärtuste Ameti juhataja Aini Härmi sõnul on sündmus ellu kutsutud eesmärgiga tuua kokku Tallinna rahvusvähemused ja näidata, kui mitmekülgne ja huvitav on erinevate siin elavate rahvaste kultuur. „Tallinnas tegutseb palju kultuuriseltse, kes üksteise tegevusega väga hästi kursis ei ole, või kelle tegevus suurema avalikkuseni ei jõua. Tegelikult on nende traditsioonid ja kultuur väga põnev ning väärib laiemat kõlapinda, kasvõi taolise sündmuse näol,“ sõnas Härm.

kodune tallinn plakat_vTallinn on koduks paljudele rahvustele, kuid suuremad rahvusgrupid on venelased, ukrainlased, valgevenelased, soomlased, juudid ja tatarlased. Pealinnas elab ka sadu Läti, Leedu, Saksamaa, Itaalia, Rootsi ja teiste riikide kodanikke. 24. septembril tähistatakse Eestis rahvusvähemuste ehk rahvuste päeva, mis meenutab Eesti Rahvuste Foorumi esmakordset kogunemist 1988. aastal ning mille algatas 2005. aastal rahvatikuminister Paul-Eerik Rummo.

Laupäevasel üritusel Kultuurikatlas tutvustavad rahvuskööke vene restoran Masha, aserbaidžaani toite pakkuv Löwenruh restoran, Ungari restoran Kapten Tenkeš, Türgi kohvik NaaN ning gurmeekastmeid pakub SlapSlop.

Sündmusel saab nautida eesti, läti, soome, vene, valgevene, ukraina, tatari, burjaadi, mustlaste, mongoolia, juudi, aseri aga ka hispaania ja itaalia muusikat, laule ja tantse. Tallinnas tegutsevatest kollektiividest esinevad Tallinna Tehnikaülikooli tantsuansambel Kuljus, ETV tütarlastekoor, Tatari vokaalstuudio Altõn, mustlastantsu ansambel Al Sol, Claudia Sevtšenko flamencotantsu stuudio, tantsuansambel Neposedõ, estraaditantsustuudio Extemp, rahvamuusikaansambel Zlatõe Gorõ, tantsustuudio Graatsia ja vene rahvalaulukoor Sudaruški ning Sofia Rubina koos oma bändiga. Eesti Rahvusballeti solistid esitavad rahvaste tantse Tšaikovski balletist „Pähklipureja“.

Külalisesinejatest astuvad publiku ette kitarrist Jussi-Pekka Piirainen Helsingist, ansambel Grand Akkordeon Kiievist, Valgevene kollektiiv „Krupitskije muzõki“ Minskist, tantsuansambel Aja-Ganga ja ansambel Balalaika Peterburist.

Kell 13.00 algab rahvusköökide tutvustus, kell 14.00 algab kaheosaline kontsert. Sündmus on tasuta. Lisainfo lehel www.tallinn.ee.

Head Uudised GoodNews