1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Laupäeval toimub suur õpilasfirmade virtuaalne laat
Laupäeval toimub suur õpilasfirmade virtuaalne laat

Laupäeval toimub suur õpilasfirmade virtuaalne laat

Sellel laupäeval, 13. veebruaril korraldab Junior Achievement Eesti traditsioonilise aasta suurima õpilasfirmade laada, mis toimub seekord täielikult veebi vahendusel.

„Koduõppe ja piiratud kohtumisvõimaluste tõttu on sellel õppeaastal kogu õpilasfirmade programm olnud tavapärasest keerulisemas olukorras. Varasemalt oleme aasta jooksul saanud korraldada mitmeid õpilasfirmade laatu, kuid seekord pole see praktiliselt võimalik olnud ja seega on õpilastel jäänud puudu väga oluline osa oma ettevõtte loomise praktikast,“ selgitas JA Eesti tegevjuht Kersti Loor.

Vajaliku praktika saamiseks toimub nüüd traditsiooniline aasta alguse suur õpilasfirmade laat, mida muidu peeti suurtes kaubanduskeskustes, täielikult veebi vahendusel. „Laupäeval on kõik oodatud kaasa lööma otseülekandes. Eriti on oodatud inimesed n-ö põikama sisse ka õpilaste virtuaalsetesse laadaboksidesse, et noortelt ettevõtjatelt videokõne vahendusel nende toodete ja teenuste kohta küsimusi küsida ning loomulikult tooteid ka soetada,“ lausus Loor. „Kõik on väga oodatud aktiivselt õpilasfirmadega suhtlema, sest selline otse klientidega suhtlemine ja müügitöö on oluline osa kogu programmi õppeprotsessist.“

Aadressil Jalaat.worksup.com toimub laupäeval kella 12-18 otseülekanne, mille jooksul tutvustatakse vaatajatele põnevaid õpilasfirmasid, nende tooteid ja teenuseid. Stuudios räägivad vilistlased, nagu Artjom Savitski, lugusid nii õpilasfirmadeaegadest kui praegusest tegevusest. Juttu tuleb laiemalt ettevõtlus- ja majandusõppest Eestis, toimub õpilasfirmade innovatsioonivõistlus, põnevad intervjuud juhendajate, laada žürii liikmetega jne. Samuti kutsutakse vaatajaid teadmisi ja õnne proovile panema põnevates laadamängudes.

Laadast võtab osa üle 230 õpilasfirma. Pakutavate toodete seast leiab suurel hulgal huvitavaid ja omanäolisi käsitöötooteid (puidust sõrmused, kellad, kotid, näomaskid, küünlad, maiustused jpt). Teiste hulgas on valikus ka näiteks humoorikate sõnumitega kondoomid ja käsitööna valmivad kirevad pinata’d. Kuigi seenehooaeg on kaugel, saab soetada muheda seeneämbri. Õpilasfirmad pakuvad ka teenuseid, nagu näiteks tööportaal noortele, taskuringhäälingud, sotsiaalmeedia turunduse analüütika, teenuskaartide sidumine ühte äppi jne.

Kõiki pakutavaid tooteid saab loomulikult ka osta ning need saadetakse pakiautomaatide või kullerite vahendusel klientideni. Selleks toetab kullerfirma DPD Eesti õpilasfirmasid märksa soodsamate tingimustega.

Laupäevase laada välisel ajal leiab õpilasfirmad ja nende tooted ka pidevalt toimivast õpilasfirmade e-poest.

Eesti õpilasfirmade laata toetavad Edu ja Tegu ettevõtlusõppe programm Euroopa Sotsiaalfondist, SEB Pank, Transfer Wise, Graanul Invest, Tallinna ettevõtluskeskus, GKR Trade, Negavatt, Startup Estonia, Ajujaht, EBS, Cramo, Äripäev, Eleport, UC Rent, Büroomaailm, Tele2, Seik, Coca-Cola HBC, Citycon, Radisson Meriton Hotel, Solaris Keskus, EEK Mainor, Jaak Roosaare, Peeter Pärtel, DPD Eesti.

Head Uudised GoodNews