1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusika
  4. Laupäeval toimub Tallinnas Eesti mudilaskooride kontsert
Laupäeval toimub Tallinnas Eesti mudilaskooride kontsert

Laupäeval toimub Tallinnas Eesti mudilaskooride kontsert

Eesti Kooriühing korraldab esimest korda üle-eestilise mudilaskooride kontserdi, mis toimub 4. detsembril Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias.

Osalevad Tallinna, Paide, Kärdla, Kuusalu ja Ridala tublid mudilaskoorid, kes esitavad oma lemmikrepertuaari, ent jõulukuu alguses on sobilikult kavas ka tuntud jõululaulud.

Mudilaskooride konkurssfestivali “Pisike puu” kunstiline juht Mariliis Kreintaal sõnas: ”Pärast pikemat pausi ja kodusemat harjutamist on igatsus koorikontsertide järele suur. Olen eriliselt põnevil, et laupäeval hakkab Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kontserdisaali akustikas kõlama just mudilaste laul. Minu imetlus ja kummardus kõigile neile ägedatele koorijuhtidele ja õpetajatele üle Eesti, kes järjepidevalt ja rõõmsameelselt oma mudilaskooridega tööd on jätkanud viimaste keeruliste õppeaastate jooksul, leides vastavalt muutuvatele oludele võimalusi ja viise.”

Kontsert oli algselt plaanitud toimuma mudilaskooride konkursina, ent tänastes oludes on kooridel olnud väga keeruline periood, mis konkursiks valmistumist soosinud pole. Nii ongi kõigil võimalus jagada puhast rõõmu muusikast ja saabuvast jõuluajast.

Head Uudised GoodNews