1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Laupäeval toimub Tartus mitu jõululaata
Laupäeval toimub Tartus mitu jõululaata

Laupäeval toimub Tartus mitu jõululaata

Laupäeval kell 10 – 16 peetakse Tartus Küüni tänaval ja turuhoone ümbruses jõululaata, avaturul on kella 10st 14ni avatud jõulutäika. Jõululaadad toimuvad sel laupäeval veel ERMis, Loomemajanduskeskuses ja Aparaaditehases.

Foto: Ruudu Rahumaru

Laadal on kohal üle 200 käsitöökaupleja, väiketootja ja toiduvalmistaja. Toiduainetega kauplejad paigutatakse enamasti turuhoonesse ja selle ümbrusesse ning Küüni tänava otsa, kus on ka Uma Meki müüjad ning Läti maitsete ala. Juur- ja puuvilju, kala ja liha ning muud toidukraami leidub rikkalikus sortimendis ka avaturu hallis.

Emajõe ääres müüakse erinevat tööstus- ja riidekaupa ning seal on avatud käsitööala. Küüni tänaval ja Kaubahoovi alleel pakutakse traditsiooniliselt segakaupa nii Eestist kui mujalt.

Jõululaat pole mõeldud ainult ostmiseks ja müümiseks – laadamelus pakutakse ka mõnusat meelelahutust ja elamusi igale maitsele. Traditsiooniliselt on Tartu laatade üks osa ka heategevus – kohal on Tartu laste turvakodu, MTÜ Cats Help, OÜ Koduhooldus ja MTÜ Lions. Laada korraldajad soovitavad külastajatel kohale tulla jalgsi või ühistranspordiga, et vältida parkimisega tekkida võivaid probleeme. Kauplejatel soovitatakse müüa võimalikult pakendi- ja kilekotivaba kaupa.

Jõulutrall Tartu turuhoones sees ja väljas toimub detsembri neljal nädalal neljapäevast laupäevani. Kohal on erilised külaliskauplejad ja püsikauplejad teevad palju põnevaid pakkumisi. Külastajatele toimub mäng „Suurim ost viib Suurele Õhtusöögile“. Vahvaid sündmusi jagub kogu perele, laupäeviti teeb üllatusvisiite jõuluvana, turuhoone ümbruses sõidutavad lapsi ponid. Turuhoones müüakse jõulukuuski ja omavalmistatud kraami müüvad elupõlised käsitöömemmed.

10. ja 11. detsembril toimub ERMi jõululaat. Laupäeval on laat avatud kell 10–18 ja pühapäeval kell 10–16. ERMi sise-ja välialal on kohal 180 kauplejat, kes pakuvad kvaliteetset Eesti käsitööd ja ehedat kodumaist toitu. Laadale tullakse kauplema kõikjalt Eestist, sh Setomaalt, Narvast, Pärnust ja saartelt. Mõlemad laadapäevad on sisustatud põnevate esinejatega. Laupäeval saab tantsu lüüa Anu, Triinu ja Tõnis Tauli torupillimuusika saatel ning pühapäeval rõõmustab laadalisi Nedsaja Küla Bänd. Mõlemal päeval teeb tuju heaks Julius Koppel akordionil.

10. detsembril kl 11- 17 toimub Loomemajanduskeskuses (Kalevi 17) jõulueelne disainiturg KELLAWÄRK,kus lisaks ostlemisele saavad nii lapsed kui ka täiskasvanud mõnusasti aega veeta huvitavates töötubades.

Laupäeval kell 12 Aparaaditehase jõulu(ne) laupäev ehk talvine minifestival koondab kokku kõige omanäolisemad kingid ja kõige huvitavamad töötoad.

Head Uudised GoodNews