1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lauri Laats: sõbralikkust ja üksteisest hoolimist peaks olema rohkem meie kõikides päevades
Lauri Laats: sõbralikkust ja üksteisest hoolimist peaks olema rohkem meie kõikides päevades

Lauri Laats: sõbralikkust ja üksteisest hoolimist peaks olema rohkem meie kõikides päevades

Lauri Laats: Sõbralikkust ja üksteisest hoolimist peaks olema rohkem meie kõikides päevades

Täna tähistavad Mustamäe Linnaosa Valitsuse töötajad eesotsas linnaosa vanema Lauri Laatsiga sõbrapäevamatkaga mööda Mustamäed.

„Kui tavaliselt tulevad mustamäelased oma murede-rõõmudega meie juurde linnaosa valitsusse, siis nüüd on vastupidi, meie läheme ise mustamäelastele külla,“ ütleb Lauri Laats. „Kindlasti kohtume mõnes meie ilusa linnaosa asutuses, aga ka tänavatel, kaubanduskeskustes jne. Võib-olla sõidame mõne peatusevahe ka bussi või trolliga, kes teab. Olen kindel, et tuleb tore päev.“

Ja kuna tühjade kätega külla ei minda, siis on matkajatel kaasas ka väikesed sõbralikud kingitused – ohtralt komme, et suu saaks magusaks, ja südamekujulised helkurid, et kandja teekond oleks turvaline.

Valentinipäev – ehk sõbrapäev – on meie kultuuriruumis n-ö importkaup, tuli siia Soome kaudu alles 1980-ndate lõpus. Aga kaup on aus ja saanud meile omaseks. Kas Valentinipäev on eriline ka Mustamäe linnaosa vanema Lauri Laatsi jaoks, kes tegelikult käib ka muudel päevadel väga palju Mustamäel ringi ja inimestega kohtumas?

„Sõbralikkust ja üksteisest hoolimist peaks olema rohkem meie kõikides päevades,“ ütleb Lauri Laats. „Jah, elu ei ole kerge, muret ja pingeid on palju igal tasandil, aga kas ei kulu just niisugustel aegadel eriti marjaks ära rõõmus meel ja hea sõna? Sõbrapäev on hea aeg seda meile kõigile taas meelde tuletada!“

Head Uudised GoodNews