1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lennusadamas tähistatakse lastekaitsepäeva
Lennusadamas tähistatakse lastekaitsepäeva

Lennusadamas tähistatakse lastekaitsepäeva

1. juunil toimub Lennusadama välialal Põhja-Tallinna lastekaitsepäev, kus tasuta programm pakub põnevust, teadmisi ja meelelahutust nii maal kui ka merel.

Eesti Meremuuseumi juhi Urmas Dreseni sõnul on lastekaitsepäeva tähistamisest Lennusadamas saanud kuldaväärt traditsioon. Koos Põhja-Tallinna linnaosa valitsusega oodatakse külla nii piirkonna kui ka kogu Tallinna lapsi ja noori. „Selle kogukondliku tööga hoolitseme oma laste eest, kes praegu koos vanematega, aga aastate pärast juba iseseisvalt või oma lastega meie juurde sammud seavad,“ rääkis Dresen.

“Lastekaitse on oluline osa linnaosavalitsuse tööst. Meie lastekaitsjad on alati valmis perekondadele abi osutama ja vajadusel ka sekkuma, et laste õigused oleksid tagatud. Samuti tegeleb linnaosa palju noortele suunatud projektide ja ürituste korraldamisega. Sellekohast infot on võimalik saada Põhja-Tallinna valitsuse telgist meie noorsootöö ametnike käest,” ütles Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid.

Programmis saab vaadata Kopli noortemaja laulu- ja tantsuetteasteid, trikiratturite etendust ja politseikoerte demoesinemist. Teadmisi jagab lõvi Leo. Omal nahal saab järele proovida maanteeameti pöörleva auto simulatsiooni ja osaleda viktoriinis. Kogu pere on oodatud Põhja-Tallinna noortekeskuse liikumismängu. Tõbised kaisuloomad ravib terveks kaisukaruhaigla.

Lastekaitsepäeval on vaba pääs muuseumilaevadele Lennusadama välialal. Muuseumipiletiga saab iga laps Lennusadama angaaris kaasa tasuta audiogiidi kahe paari kõrvaklappidega. STA Estonia purjeõppeselts kutsub tasuta purjetamist õppima. Lennusadamast Pirita jõe kaile viib Meretakso, kes samuti lastekaitsepäeval lastelt piletiraha ei küsi.

Head Uudised GoodNews