1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Ligi 1000 last tuleb Estonia kontserdisaali
Ligi 1000 last tuleb Estonia kontserdisaali

Ligi 1000 last tuleb Estonia kontserdisaali

ERSO töötajate muusika-aastal sündinud lapsed Foto: Mait Jüriado
ERSO töötajate muusika-aastal sündinud lapsed
Foto: Mait Jüriado

Käesoleval nädalal on Eesti Riiklik Sümfooniaorkester pühendunud kõige nooremale publikule. Teisipäevast reedeni on Estonia kontserdisaali oodata kokku ligi tuhandet last vanuses 6 kuud kuni 10 aastat külastama ERSO „Petja ja hundi“ etendusi ning beebikontserti “Kasvan koos muusikaga“.

20.-22. septembril toimuvad kontserdid “Petja ja hunt“ on mõeldud eelkõige lasteaia- ja algkooliealistele lastele.  Lõbus tunniajane muusikaline seiklus viib lapsed väikestes gruppides Estonia kontserdisaali lavale ja lava taha. Tutvutakse eri pillirühmadega ning lapsed saavad oma käega proovida keel-, puhk- ja löökpille. Lõpetuseks  kõlab ERSO esituses Sergei Prokofjevi populaarne muusikaline muinasjutt “Petja ja hunt”, mille ettekandeks kogunevad nii esinejad kui kuulajad kontserdisaali lavale. Kontserdid teeb eriliseks see, et igal lapsel on võimalik muusikutega isiklikult suhelda, pille proovida ning kontserti esinejate poolelt jälgida.

23. septembril alustab ERSO uut eriprojekti, mille publikuks on lapsed vanuses 6 kuud kuni 1,5 aastat. Kontserdi “Kasvan koos muusikaga” põhisihtgrupp on 2015. aastal ehk muusika-aastal sündinud lapsed, kuid kontserdile on oodatud ka nende suuremad vennad ja õed. Beebikontsertidest saab iga-aastane traditsioon eesmärgiga kujundada väikelaste muusikalist arengut. Pooletunnine muusikaline programm sisaldab klassikalise muusika populaarseid palasid Tšaikovski ja Mozarti loomingust ning lõbusaid tantse, kus beebid saavad aktiivselt kaasa lüüa.

“Petja ja hundi” ning beebikontserdi dirigent on Toomas Vavilov.

Nii viis “Petja ja hundi” kui kolm “Kasvan koos muusikaga” kontserti on välja müüdud.

Head Uudised GoodNews