1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Lillepi parki istutati laulu- ja tantsupeotammed
Lillepi parki istutati laulu- ja tantsupeotammed

Lillepi parki istutati laulu- ja tantsupeotammed

19. mail istutati Pirita Lillepi parki üksteist harilikku tamme, et tähistada 13. noorte ja laulu- ja tantsupidu „Püha on Maa“. Puid istutasid laulu- ja tantsupeo kollektiivid –  Muusikalikooli neidudekoori ja Loksa Muusikakooli lastekoori esindajad koos Pirita Linnaosa Valitsuse esindajatega.

Piritale istutatavate puude hulgas on seitse pikaealist harilikku tamme, millest kasvavad üle 30 meetri kõrguse võraga puud. Rahvaluule põhjal on harilik tamm Eestis enim austatud puuliik, mis on seotud mitmesuguste loomislugude, seletus- ja tekkemuistenditega üle maailma. Lisaks harilikele tammedele istutati Lillepi parki ka neli madala kasvu, kuid uhke välimusega hariliku tamme sordi ‘Timuki’ puud, millel on tulevikus punased lehed.

Foto: Pirita Linnaosa Valitsus

Pirita linnaosa vanem Kaido Saarniit tänas puude istutajaid, öeldes: “Oleme tänulikud tantsu- ja laulupeo kollektiivide esindajatele nende panuse eest Pirita looduskeskkonna rikastamisel. Puude istutamine laste ja noortega seotud paikadesse on suurepärane viis anda neile võimalus jälgida puude kasvu ja muutusi. Võimsad tammed jäävad Piritale meenutama tänavust noorte laulu- ja tantsupidu pikkadeks aastateks.“

Foto: Pirita Linnaosa Valitsus
  • 30. juunist kuni 2. juulini 2023 toimub Tallinnas 13. noorte laulu- ja tantsupidu „Püha on maa“. Laulu- ja tantsupeo kollektiivide nimel istutatakse üle linna pühendusega laulupeopuud. Tänavuse peo teemast lähtuvalt valiti laulupeopuudeks liigid, mida on Eestis läbi aegade pühaks või muud moodi oluliseks peetud. Laulupeo puhul on kohane meelde tuletada pärandmaastikke, kust omal ajal suvised kooslaulmised alguse said. Puude suureks sirgumiseks on valitud just laste ja noortega seotud paigad – mängu- ja spordiväljakud, kodu- ja koolihoovid, pargid, noortekeskused, kooliteed ääristav haljak jne.

Kõik laulupeopuud tähistatakse selle istutanud kollektiivide nimega, mis jäävad aastakümneteks linna rohelise pealinna ja laulupeo aastat meenutama.

Head Uudised GoodNews