1. Avaleht
  2. Loodus
  3. Linnalooduse kogemus läbi virtuaalreaalsuse 
Linnalooduse kogemus läbi virtuaalreaalsuse 

Linnalooduse kogemus läbi virtuaalreaalsuse 

Täna toimub Tallinna kaasamiskeskuses Avalinn kõikidele huvilistele linnaloodust tutvustav virtuaalreaalsuse demonstratsioon.

Tutvustus toimub välisprojekti GoGreenRoutes raames ning kõikidel huvilistel on võimalik ajavahemikus 14.00-18.00 Tallinna kaasamiskeskuses Avalinn (Kaarli pst 1) linnaloodusega
läbi virtuaalreaalsuse tutvuda.

Tallinna Strateegiakeskuse välisprojektide büroo juhi Aado Altmetsa sõnul tulevad virtuaalreaalsuse kogemuse demonstratsioonil kuvamisele mitmete GoGreenRoutes projekti partnerlinnade erinevad asfalteeritud piirkonnad, mis läbi virtuaalreaalsuse tehniliste võimaluste saavad täiendatud erinevate rohelahendustega.
„Tihti ei suuda me harjumuspärast linnakeskkonda teisiti ette kujutadagi. Visuaalsed tööriistad aitavad teistsuguseid alternatiive kogeda, mis võiksid olla käivitajaks ruumilistele otsustele tulevikus”, sõnas Altmets.

GoGreenRoutes virtuaalreaalsuse kogemuse esitlus on mitmekülgne VR-elamus, mis on loodud keskkonnaküsimuste teadvustamiseks. Kogemus pakub vaateid linnakeskkonnast kaugemale, tutvustades muljetavaldavaid VR-looduskeskkondi, mis kutsuvad esile tundeid loodusega seotusest ja kohaliku kogukonnaga ühinemisest. VR-elamuse raames on loodud erinevad virtuaalsed looduskeskkonnad, mis aitavad linlastel mõista linnastumise keskkonnamõjusid ning looduse positiivset mõju meie igapäevaelule. GoGreenRoutes VR-kogemuse demonstratsioon ühendab tehnoloogia ja keskkonnateadlikkuse ning kutsub kõiki osa võtma loodusest ja kohalikust kogukonnast.

Sündmus toimub programmi Horizon 2020 välisprojekti “GoGreenRoutes” raames, mille eesmärk on rakendada Vormsi rohealal looduspõhiseid lahendusi.

Tegevusi kureerib Tallinna Strateegiakeskus koostöös Tallinna Keskkonna- ja Komunnaalametiga ja Lasnamäe Linnaosa Valitsusega. Projektist lähemalt saab lugeda siit!

  • Kuidas see toimib?

    Kasutaja kogeb linna keskkonnast “roheliseks muudetud” versiooni samast keskkonnast. VR tehnika aitab teadvustada linnaroheluse eeliseid ja innustab kasutajat loodust rohkem väärtustama.

    Kogemusliku demonstratsiooni südames on VR-süsteem, mis kuvab pilte ja heli. Käsitsi juhitav jooksulint füüsilise aktiivsuse simuleerimiseks ning suur ekraan aitavad näha VR-süsteemides toimuvad stseene. VR demostratsiooni  aitavad läbi viia oma ala spetsialistid, kes juhendavad kasutajaid. Osalejad saavad pärast kogemust jagada tagasisidet, täites lühikese ankeedi, mis aitab tulevikus programmi täiustada.

Head Uudised GoodNews