1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Linnapea: kell 7 alkoholimüüki alustavate baaride külastajad häirivad kohalikke elanikke
Linnapea: kell 7 alkoholimüüki alustavate baaride külastajad häirivad kohalikke elanikke

Linnapea: kell 7 alkoholimüüki alustavate baaride külastajad häirivad kohalikke elanikke

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart pöördus majandusminister Taavi Aasa poole ettepanekuga kaaluda alkoholiseaduse muutmist, mis võimaldaks linnal lubada alkoholi müüki baarides ja teistes meelelahutuskohtades kohapeal tarbimiseks hommikul alates kella 10.

„Kui kauplustest on võimalik alkoholi osta alates kella 10, siis peaks sarnase piirangu kehtestamine olema võimalik ka alkohoolse joogi müügil kohapeal tarbimiseks,“ ütles Kõlvart. „Oleme politseiametiga analüüsinud alkoholimüügiga seonduvaid probleeme ja jõudnud järeldusele, et Tallinna linn vajab senisest suuremaid piiranguid, et tagada parem avalik kord, väärtustada linnakeskkonda ja hoida linlaste tervist.“

Linnapea sõnul häirivad kell 7 hommikul alkoholimüüki alustavate baaride külastajad kohalikke elanikke. „Need, kes kell 7 lähevad baari jooma, vajavad pigem tuge ja teistsugust abi, mitte mugavat võimalust juba varahommikul alkohol kätte saada,“ nentis Kõlvart.

Praegu on kohalikul omavalitsusel seadusest tulenevalt võimalus piirata alkohoolse joogi müüki kohapeal tarbimiseks kuni kella 6 tööpäevale eelneval ööl ja puhkepäevale eelneval ööl kuni kella 7. Meelelahutusasutustele ei kehti kellaajalised alkohoolse joogi müügi piirangud, nagu kauplustele.

Head Uudised GoodNews