1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Linnuskulptuuride konkursist loodetakse turismimagnetit
Linnuskulptuuride konkursist loodetakse turismimagnetit

Linnuskulptuuride konkursist loodetakse turismimagnetit

Maisilabürindiga tuntust pälvinud Toretalu on koostöös Põltsamaa vallavalitsusega korraldamas omalaadset linnuskulptuuride konkurssi, mis võiks kujuneda üheks selle suve turismimagnetiks Põltsamaal.

„Kutsume kõiki huvilisi looma erinevatest materjalidest suuremõõtmelisi linnuskulptuure, mis peaksid välitingimustes vastu vähemalt ühe suve,” ütles idee autor Kristi Sakk. Skulptuuri kõrgus peaks olema vähemalt meeter ja laiuski võiks olla samapalju.

Konkurss „Põltsamaa linnurahvas” püüab tähelepanu tõmmata kohalikule linnulembusele. On ju Põltsamaa üks väheseid asulaid Eestis, kus näiteks partidel on oma liiklusmärk, mille kujundas omal ajal linnapea palvel Eire Kulbin.

Registreeruda saab 15. aprillini, skulptuur peab olema valmis 13. maiks.

Eraldi arvestus toimub Põltsamaa valla lasteaedade lõikes. Sawmill of Sadala on aidanud hankida skulptuuride loomiseks ilmastikukindlat vineeri, millest lõigatakse välja linnukujud ja saadetakse kaunistamiseks lasteaedadele.

„Huvitavamad tööd autasustatakse,” ütles Sakk. „Auhinna on lubanud välja panna Hevely Hõrgutised ja loosi lähevad ka selle suve maisilabürindi pääsmed. Mõni auhind jääb praegu ka saladuseks.”

Head Uudised GoodNews