1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Lions jagab Pärnumaa lastele ja õpetajatele stipendiume
Lions jagab Pärnumaa lastele ja õpetajatele stipendiume

Lions jagab Pärnumaa lastele ja õpetajatele stipendiume

Lions Club Pärnu Koidula on pühendunud Pärnu lastega seotud heategevusele. Viimastel aastatel on erinevate ettevõtmistega kogutud rahaga toetatud Pärnu Toimetulekukooli (nüüdseks Pärnu Päikese Kool), Maarjakodu, aga ka ühekordsete projektide tulemusel erinevaid abivajavaid lapsi.

2012. aastal tegid klubi liikmed otsuse panustada osa heategevusmüükidel teenitud tulust stipendiumitesse, millega tunnustada Pärnu noori ja õpetajaid. 2015. aastast otsustas klubi lisaks välja anda stipendiumi, et tunnustada lasteaiaõpetajat. 2017. aastast lisandus stipendiaatide nimistusse huvikooliõpetaja.

2019. aastal otsustas klubi juhatus pakkuda võimalust tunnustamist väärivaid kandidaate esitada kogu Pärnumaalt. LC Pärnu Koidula annab 2019. aastal välja kuni viis maailmaparandaja stipendiumi. Põhikooliastme koolinoore (või koolinoortegrupi) kategoorias annab klubi välja kaks stipendiumi. Ühe stipendiumi suurus on 200 eurot.

Tunnustatud saavad:

  • põhikooliastme õpilane (või õpilastegrupp), kes lisaks tublile koolitööle on sel õppeaastal olnud ettevõtlik, ühiskondlikult aktiivne, märkav ja hooliv ning kelle tegutsemine on ajendatud mõtteviisist „Mina (meie) saan (saame) oma tegudega maailma paremaks muuta“. Tingimus on, et tegudel oleks nähtav tulemus;
  • põhikooli õpetaja-klassijuhataja, kes erinevate tegemistega on oma klassi õpilastes arendanud hoolivust, initsiatiivikust ja ettevõtlikkust;
  • lasteaiaõpetaja, kes märkab ja toetab last, oskab suunata headele tegudele rühmas, paneb tähele igaühe erisusi ning loovust, loob turvalise keskkonna iga lapse arenguks;
  • huvikooliõpetaja, kes oma loominguliste tegevuste kaudu arendab õpilastes hoolivust ja initsiatiivikust ning toetab ja arendab kasvandikke vastavalt avaldunud andele ja arvestades nende võimekusega.

Kandidaatide esitamise vorm on vaba, oluline on tehtut hästi kirjeldada ja kandidatuuri põhjendada.

Esitajateks võivad olla Pärnumaa koolid, lasteaiad, huvikoolid, kodanikuühendused, kaasõpilased, lapsevanemad ja kõik maakonna elanikud.

Klubi ootab esildisi hiljemalt 9. maiks aadressil lckoidula[at]gmail.com.

Head Uudised GoodNews