1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Lions korraldab Tallinnas paraadi
Lions korraldab Tallinnas paraadi

Lions korraldab Tallinnas paraadi

4.–6. oktoobrini toimuv Lions Euroopa Foorum toob Tallinna ligi 1200 Lionsi klubiliiget 56 riigist üle maailma.

Linnarahvale pakub silmailu 4. oktoobril toimuv paraad, mis liigub Viru hotelli juurest Alexela kontserdimajja.

Foorumi peamised aruteluteemad on noorte tervis, keskkond ja küberkaitse. Lisaks erinevatele aruteludele, kohtumistele ja töötubadele viiakse ürituse raames läbi noorte muusikute konkurss, noore heatahtesaadiku konkurss ja vahetusprogramm, mille raames võimaldatakse noortel üle Euroopa kaheks nädalaks vahetuspere leida, et õppida tundma keeli, kultuuri ja kombeid.

Lionsid on eeskätt tuntud heategevusprojektidega. „Sel aastal kogusime annetusi diabeedikoerte koolituseks,“ sõnas ürituse peakorraldaja Kalle Elster. Hüpokoer ehk diabeedikoer on õpetatud hindama peremehe veresuhkru madalat taset lõhna järgi ja sellest peremehele märku andma. Kogutud annetusfondi suurus on 12 000 eurot ja see antakse üle Eesti Diabeediliidule pühapäeval lõputseremoonial.

Sarnase mastaabiga üritus toimub Tallinnas esmakordselt. „Mul on väga hea meel, et saame kolme päeva jooksul lähemalt ja kaugelt külla tulnud Lions Klubi liikmetele tutvustada meie maad, kultuuri ja inimesi. Loodan, et külalised võtavad siit kaasa palju positiivseid emotsioone ja jagavad neid ka oma kodumaal soovitusega Eestist külastada,“ lausus Elster.

Head Uudised GoodNews