1. Avaleht
  2. Haridus
  3. LISATUD LINNAPEA KOMMENTAARID I Tallinn eelistab varasemast talvisele koolivaheajale minekut distantsõppele
LISATUD LINNAPEA KOMMENTAARID I Tallinn eelistab varasemast talvisele koolivaheajale minekut distantsõppele

LISATUD LINNAPEA KOMMENTAARID I Tallinn eelistab varasemast talvisele koolivaheajale minekut distantsõppele

Võttes arvesse nakatumiste arvu kasvu ja koolipersonali täiendavat koormust seoses hübriidõppe ja sagedaste eneseisolatsioonidega, toetasid Tallinna koolidirektorid eilsel  linnajuhtidega kohtumisel ettepanekut minna talvisele koolivaheajale nädal aega varem, kuid mitte distantsõppe rakendamist. 

Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul tuleks kaalutava laiendatud või täieliku distantsõppe asemel anda selge sõnum, mida saavad kohaldada kõik üldhariduskoolid. „Kui praegu on küsimus, kas saata õpilased nädalaks ajaks enne talvise koolivaheaja algust veel distantsõppele või tuua vaheaja algus varasemaks, siis toetab Tallinn õpilaste koolivaheajale saatmist. Me ei pea mõistlikuks minna nädal aega enne vaheaega veel kõigis kooliastmetes kohustuslikule distantsõppele,“ märkis Kõlvart. „Ent samas peaksid õpilaste spetsiifilised vajadused olema tagatud ja näiteks hariduslike erivajadustega koolid ja ka algklassid peaksid saama jätkata tavapärast kontaktõpet kuni esialgu kehtestatud koolivaheajani ehk 23. detsembrini.“

Linnapea sõnul on Tallinna koolides septembrist rakendatud ennetavad meetmed – hajutamine, desinfitseerimine, osaline distantsõpe ja termokaamerad küll hästi toiminud, kuid nakatunute arvu kasv koolides on murettekitav.

Seda, kas koolivaheajale minnakse varem või mitte, saab otsustada vabariigi valitsus.

Head Uudised GoodNews