1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. LISATUD VIDEOD! Iiri muusika suurmeistrid Glen Hansard ja Brendan Begley musitseerivad koos Tallinnas
LISATUD VIDEOD! Iiri muusika suurmeistrid Glen Hansard ja Brendan Begley musitseerivad koos Tallinnas

LISATUD VIDEOD! Iiri muusika suurmeistrid Glen Hansard ja Brendan Begley musitseerivad koos Tallinnas

16. juulil kell 19 annavad Iiri muusikutest suurmeistrid Glen Hansard ja Brendan Begley harukordse kontserdi Tallinnas, Vanalinna Muusikamajas. Kontserdi idee tekkis muusikutel isal ja pojal, olles õpetajateks Eesti Pärimusmuusika Keskuse August Pulsti õpistu korraldatud viiuli laagris Ruhnu saarel. Kunagi viiulilugude poolest tuntud Ruhnul ei ole pärast ruhnurootslaste emigreerumist enam viiulimäng säilinud ning sel aastal elustasid viiuli mängimise traditsioone teiste hulgas tuntud Brendan ja Conchubhair Begley Iirimaalt. Eesti lugudest ning elust innustunud isa ja poeg otsustasid koos musitseerida ka suvises Tallinnas. Isa ja poja koos esinemine, on Iiri ühe tuntuima ja musikaalseima Begley perekonna liikmete endi jaoks samuti harukordne.

Glen Hansard on iiri muusik ja näitleja, kes tegutseb soolomuusikuna, laulja ja kitarristina ansamblis “The Frames” ja duos “The Swell Season”. Hansard on muuhulgas võitnud Oscari oma lauluga filmile „Once”, milles ta ise ka näitles. Hansard on välja andnud kaks sooloalbumit.

Lõõtsamängija Brendan Begley (iiri nimega Breanndan Ó Beaglaoich) on Kerry krahvkonna gaelikeelsest lääneosast pärit musikaalse Begley perekonna liige. Lisaks soolokarjäärile on ta mänginud ansamblis “Beginish” ning kuulsas grupis “Boys Of The Lough” ja teinud lindistusi koos grupiga “The Chieftains” ja “Stocktons Wing”. Ta on välja andnud kolm sooloalbumit. Begley esines 2006. aastal Viljandi pärimusmuusika festivalil ning on oodatud muusik paljudel festivalidel üle maailma.

Head Uudised GoodNews