1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. LÕBUS FOTOSEERIA! Piilu Eesti kodudesse koroonaviiruse ajal!
LÕBUS FOTOSEERIA! Piilu Eesti kodudesse koroonaviiruse ajal!

LÕBUS FOTOSEERIA! Piilu Eesti kodudesse koroonaviiruse ajal!

Märtsi viimasel nädalavahetusel jäädvustas fotograaf Mihkel Leis drooni ja peegelkaameraga Tallinnas ja pealinna ümbruses kodus püsivaid inimesi.

Samuti uuris ta pildistatavatelt, kuidas on karantiin nende elu mõjutanud ning kuidas inimesed oma aega veedavad.

Eriolukord nõuab erilisi meetmeid

Praeguse kriisi jooksul on pidanud paljud ettevõtted oma tegevusplaani muutma. Nii tuli ka fotograaf Mihkel Leis mõttele, et kui kliendid ei saa tema juurde tulla, siis saab tema nende juurde minna.

28. ja 29. märtsi jooksul külastas fotograaf Mihkel Leis lisaks Tallinnale Kiili ja Kose valda ning Keila ja Saue linna, kus kahe päeva jooksul kohtus 27 leibkonnaga.

Pildistamise käigus praktiseeriti sotsiaalse distanseerumise reegleid: ei toimunud kätlemist, vahemaa fotograafi ja perede vahel oli alati vähemalt kaks meetrit ning kõik inimesed peale fotograafi püsisid oma kodudes. Sõltuvalt elupaiga asukohast kasutati kodus püsivate perede jäädvustamiseks nii drooni kui ka peegelkaamerat.

Lõbus vaheldus rutiinile

„Koroonakriis mõjutab suuremal või väiksemal määral meid kõiki. Soovisin selle pildistamisaktsiooniga näidata teistele kodudes püsivatele inimestele, kuidas kaasmaalastel läheb, ning tahtsin talletada nende lugusid karantiinist. Samuti aitas see pildistatavate hinnangul murda nende igapäevast rutiini. Loodan, et see projekt juhib tähelepanu kodus püsimisele ja annab Eesti inimestele innustust karantiini jätkama,“ lisas fotograaf Mihkel Leis.

Fotograaf Mihkel Leis on neli aastat aktiivselt tegutsenud fotograaf, kelle peamine pildistamisvaldkond on pulmad ja portreed. Pulmahooaja-välisel ajal (mai-september) keskendub ta rohkem ametiportreede, ürituste, perede ja fitnessi-kulturismi jäädvustamisele.

VAATA GALERIID!
Fotod: Mihkel Leis

Head Uudised GoodNews