1. Avaleht
  2. Loomad
  3. LÖÖ KAASA! Peatsed pühad toovad endaga lihavõtte linnuvaatluspäevad
LÖÖ KAASA! Peatsed pühad toovad endaga lihavõtte linnuvaatluspäevad

LÖÖ KAASA! Peatsed pühad toovad endaga lihavõtte linnuvaatluspäevad

Kiivitaja Foto: Villu Anvelt
Kiivitaja
Foto: Villu Anvelt

26.-27. märtsil on traditsioonilised lihavõtte linnuvaatluspäevad, kus Eesti Ornitoloogiaühing kutsub kõiki kevadet nautima ja linde vaatama. Osalemiseks võib kas või aknast koduaia linde jälgida või minna lühemale või pikemale linnuretkele.

Kokkuvõtete tegemiseks palutakse nähtud ja kuuldud linnud ja nende ligukaudse arvu kirja panna ning andmed edastada hiljemalt 31. märtsiks Eesti Ornitoloogiaühingule. Seda saab teha vaatluspäevadel avatavas veebiankeedis EOÜ kodulehel või saata postiga aadressil Veski 4, 51005 Tartu.

Lihavõtte linnuvaatluspäevade raames toimub 27. märtsil ka mõningase võistlusmomendiga linnade linnuvaatlus. Sellest on samuti oodatud osa võtma kõik linnusõbrad. Kaasalöömiseks tuleb endale leida vähemalt üks seltsiline, valida sobiv Eesti linn ning ajavahemikus kell 5-13 selle piires üles leida võimalikult palju linnuliike.

Tulemused tuleb edastada juba samal päeval hiljemalt kell 16 aadressil tarvo.valker@gmail.com või selle võimaluse puududes telefonil 5393 2684. Linnade linnuvaatluse tulemusena selgitatakse välja varakevade kõige liigirikkam Eesti linn.

Linnuvaatluspäevade juhised ja abimaterjalid leiad peagi EOÜ kodulehelt.

Head Uudised GoodNews