1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. LOO UUS TEATRIKEEL! NUKU teater kutsub noori looma uut teatrikeelt
LOO UUS TEATRIKEEL! NUKU teater kutsub noori looma uut teatrikeelt

LOO UUS TEATRIKEEL! NUKU teater kutsub noori looma uut teatrikeelt

NUKU teater otsib uusi võimalusi, kuidas siduda teater digi- ja multimeedialahendustega uuel viisil, mis võimaldaks kogeda elavat teatrit ilma saalidesse kokku tulemata. Seetõttu on välja kuulutatud ideekonkurss „Loo uus teatrikeel!”.

Teater ei plaani ülekandeid teatrisaalides toimuvatest etendustest, vaid otsib uutmoodi teatrikeelt.

„Pöörame oma pilgud kõige ärksamate teatrihuviliste poole: konkurss on suunatud igas vanuses kooliõpilastele,” ütles NUKU teatri kunstiline juht Mirko Rajas. „Meid huvitab see, kuidas mõtlevad homse teatri tegijad ja vaatajad, milliseid tehnilisi vahendeid nad kasutavad ja milliste lahendusteni jõuavad.”

Konkursil osaleda soovival noorel tuleb ette valmistada kuni viieminutiline video- või heliklipp, kus on näha või kuulda pakutud uusi vahendeid teatri ja nüüdisaegsete meediumite ühendamiseks. Klipp võib jutustada lugu või avada mõnd olulist teemat, aga ka lihtsalt esitleda uut vormi.

Klipp tuleb saata aadressile ideekonkurss@nuku.ee hiljemalt 8. juuniks. Saabunud klippe tagasisidestavad teatri kunstiline juht Mirko Rajas ja rahvusvahelise visuaalteatrifestivali NuQ Treff juht Leino Rei. Põnevamad klipid riputame üles leheküljele nuku.ee/ideekonkurss. Parimad tööd saavad auhinnatud pääsmetega teatri uue hooaja etendustele või 2021. aasta kevadel toimuvale visuaalteatrifestivalile.

Kui idee on olemas, aga pole veel aimu, kuidas seda arendada ja missuguste vahenditega klipiks vormistada, saab küsida nõu NUKU teatri loomingulistelt ja tehnilistelt töötajatelt, kes on valmis värsked ideed ära kuulama ja andma nõu nii sisu kui vormistust puudutavates küsimustes. Ühendust saab aadressil: ideekonkurss@nuku.ee, et leida võimalus idee teostamisel teatriprofessionaalide abi kasutada!

Visuaalteater on lai mõiste, mille alla kuuluvad nuku-, objekti-, materjali- ja füüsiline teater, aga ka digitaal- ja multimeediateater. Lähemalt saad visuaalteatri kohta teada festivalil NuQ Treff 2019 toimunud seminarilt „What is visual theatre?”

Head Uudised GoodNews