1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Loodusõhtul toimub jaht pimeduses
Loodusõhtul toimub jaht pimeduses

Loodusõhtul toimub jaht pimeduses

Foto: "Strix nebulosa 5". Paul Reynolds CC BY 2.0 / Wikimedia Commons
Foto: Paul Reynolds / Wikimedia Commons, CC BY 2.0

12. märtsil kell 18.00 esineb Loodusmuuseumi Öökulli akadeemia loenguõhtul Tartu Ülikooli loomaökoloogia teadur Tuul Sepp. Õhtu teemaks on “Kütid pimeduses”. Loodusõhtu juhatab sisse 19. märtsil Loodusmuuseumis avatava näituse “Öised tiivulised”, mis tutvustab kakkude ja ööliblikate salapärast maailma.

Öösiti tegusaid linnuliike leidub palju, ilmselt kõige tuntumad on öökullid ehk kakud. Kui inimene ei suuda metsast või põlluservast päise päeva ajal ühtainsatki hiirt kinni püüda, siis kakud tabavad öö jooksul kümneid saakloomi. Loodusõhtul saab rohke pildimaterjali ja videote abil ülevaate kohastumustest, mis võimaldavad kakkudel öösiti nii ilmeksimatult tegutseda.

Järgmisel neljapäeval, 19. märtsil kell 18.00 on kõikidel huvilistel võimalik osa saada vastavatud näitusest „Öised tiivulised“ koos kuraatoritega. Näitust tutvustavad zooloog Anne-Ly Nurmõtalo ja entomoloog Aare Lindt. 26. märtsil esineb Veljo Runnel teemal “Öiseid hääli Eesti loodusest”.

Eesti Loodusmuuseum asub Tallinna vanalinnas, aadressil Lai 29a. Öökulli akadeemiasse pääseb muuseumipiletiga, täiskasvanud 4 eurot, õpilased ja pensionärid 3 eurot.

Loodusõhtut toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Head Uudised GoodNews